– Den neste iOS-versjonen skal fokusere på stabilitet og fiksing av feil

Ifølge rykter er det ikke sikkert at den neste versjonen får massevis av nye funksjoner.

Apples seneste mobile operativsystem iOS 8 ble lansert så sent som i september i fjor, og derfor er det kanskje ikke så rart at det ennå ikke har dukket opp noe særlig med informasjon om den neste versjonen i rekken. Nå har det imidlertid piplet opp noen rykter til overflaten om hva vi kan vente oss av iOS 9.

Nettstedet 9to5mac har nemlig vært i kontakt med noen anonyme kilder som hevder at den neste iOS-utgaven ikke nødvendigvis kommer til å gi folk bakoversveis når det gjelder ny funksjonalitet.

Skal ha hovedfokuset på optimalisering og stabilitet

Ifølge kildene skal Apple legge hovedfokuset på å gjøre det nye operativsystemet så velfungerende som mulig, i stedet for å overlesse det med nye, fancy funksjoner. Apple har utstyrt iOS med mye ny funksjonalitet på hver eneste nye versjon de siste årene, noe som ifølge kildene har satt sine spor på den generelle ytelsen til operativsystemet.

Med den neste versjonen ønsker Apple å ta igjen etterslepet som har oppstått når det gjelder optimalisering, fiksing av feil og ytelse, Kildene opplyser at Apple skal ha et «stort» fokus på dette, noe som selvsagt ikke bør tolkes dithen at iOS kommer uten nyheter.

Som et ledd i satsingen på optimalisering vil Apple visstnok også fortsette arbeidet med å holde størrelsen på operativsystemet og oppdateringene på et overkommelig nivå. Dette er særlig viktig med tanke på at svært mange kunder bruker enheter med kun 16 GB minne.

Mye krøll med iOS 8

Ryktene kommer nok ikke som noen stor overraskelse, med tanke på at iOS 8 har opplevd mye krøll siden lanseringen. Apple slapp en oppdatering bare en uke etter at operativsystemet ble lansert for å rette på småfeil, men umiddelbart etterpå begynte det å strømme inn meldinger om at oppdateringen førte til nye og til dels alvorlige feil. Apple trakk deretter oppdateringen.

Forrige måned kom det frem at Apple nå skal ta grep for å komme feilene til livs. Den nye strategien innebærer blant annet at testprogrammet for både nye hovedutgivelser, samt tilleggsoppdateringer og feilrettinger, skal testes av langt flere personer internt hos Apple før de sendes ut til de mange millionene Apple-enheter.

Når det gjelder kunngjøringene av hva iOS 9 vil by på utover høyere stabilitet og bedre optimalisering, må vi nok smøre oss med tålmodighet en stund til.

Apple har mange baller i luften: Nå er Apple-leide biler med mystiske kameraer på taket blitt observert »

Les også
– iOS 9 vil bli optimalisert for eldre iPhone-modeller
Les også
Nå skal Apple gjør det tryggere å kommunisere over nettet
Les også
Hva er det disse mystiske Apple-bilene driver med?
Les også
Dette er Apples plan
Les også
Apple trekker iOS 8-oppdatering etter kjempeproblemer
annonse