Tek.no

Nyhet

Byttet du profilbilde i helgen?

Facebook vet hvem du er, men sverger på at de ikke vil selge informasjonen videre.

skjermbilde
30 Juni 2015 15:22

Forrige uke var det Pride Festival over store deler av verden, som går ut på å feire homofile, lesbiske, biseksuelle- og transpersoners kultur og stolthet. Mange ønsket å vise sin støtte i sosiale medier, og på Facebook var alt tilrettelagt for det.

Facebook hadde nemlig lagd tjenesten Celebrate Pride, et filter i regnbuens farger som kunne legges oppå profilbildet ditt for å feire begivenheten. Det har du sikkert lagt merke til i feeden din de siste dagene. Men har du tenkt over at Facebook registrerer at du har brukt denne tjenesten? Hva skal de bruke denne informasjonen til senere?

Facebook lever naturligvis av å følge dine bevegelser på Internett, og selge blant annet informasjon om brukervaner til tredjeparter. Ifølge Gizmodo har de imidlertid avvist at det var hensikten denne gangen:

– Dette var ikke et eksperiment eller en test, men snarere noe som gjør det mulig for folk å vise støtte til Lhbt-grupper på Facebook. Vi skal ikke bruke dette til målrettede annonser, og poenget med verktøyet er ikke å samle inn informasjon om folk, sier en talsperson for Facebook til Gizmodo.

Samler inn data til ingen nytte?

Derimot er det garantert at Facebook måler hvor effektiv den nye funksjonen har vært. Ifølge The Atlantic uttalte de på søndag at én million brukere hadde skiftet til et profilbilde med regnbue-filter bare etter noen få timer etter lansering, og at tallet vokste raskt.

De samler altså inn data, men vil ikke avsløre hva de eventuelt skal gjøre med dataen senere.

Søkemotoren som ikke sporer deg blir stadig mer populær
DuckDuckGo har vokst 600% siden Snowden-avsløringene »

(Kilder: Gizmodo, The Atlantic, Facebook)

annonse

Les også