Til hovedinnhold

– To av tre iPhone-apper er "zombier"

Over en halv million iOS-apper er ikke i bruk, viser ny måling.

Popcap/montasje V. Haugen

Apple selv hevder at 90 prosent av deres apper i App Store lastes ned minst en gang per måned.

En ny måling fra sporingstjenesten Adeven viser imidlertid at 579.001 av totalt 888.856 iOS-apper som de har i sin database kan kalles "zombier," ettersom disse omtrent ikke brukes av noen. Dette melder BBC.co.uk på sine nettsider.

Døde apper

I Adevens vokabulær betyr en "zombie" en app som aldri finner veien til en av de tusenvis av listene som Apple publiserer, og som spores daglig. Eksempelvis kan dette være topplister, lister over de mest innbringende appene, beste nytteapper eller populære gratisspill i alle land hvor App Store er åpen.

"Vi kaller apper som ikke har en posisjon noen steder i verden for zombier, fordi de ikke genererer tilstrekkelige mengder nedlastninger for å kunne sikre sin videre utvikling", sier Paul Muller i Adeven til BBC.

Slike apper kan likevel få inntill hundre nedlastninger om dagen, eller der omkring, og dermed få plass i Apple sin statistikk.

En annen studie som er sitert av BBC konkluderte med at 86 prosent av amerikanske smartmobilbrukere kun brukte maks fem apper i gjennomsnitt hver uke. Undersøkelsen fra Pew Research Center viste også at mange mistet interessen for apper de hadde kjøpt nesten umiddelbart.

Les også: Google truer App Store på lønnsomhet

(Kilder: BBC.co.uk)

annonse