Tek.no

Nyhet

Planlegger Android-systemkamera

Polaroid bekrefter at de skal lansere nytt systemkamera på CES 2013.

Faksimile: vk.com
Ole Gunnar Onsøien
30 Des 2012 04:51

Polaroid lanserte i fjor på International Consumer Electronics Show (CES) Polaroid SC1630, verdens første kompaktkamera med Android. Kameraet er enda ikke å få kjøpt, selv nesten et år etter lansering.

Nå bekrefter de imidlertid at de kommer til å lansere et nytt Android-kamera på CES 2013 som går av stabelen den 8. januar.

– Polaroid kommer til å introdusere et Android-basert kamera med utskiftbar optikk på CES 2013, skriver administrerende direktør i Polaroid, Scott Hardy i en e-post til Imaging Resource.

Mer informasjon eller spesifikasjoner vil han imidlertid ikke fortelle noe om, men sier at det kommer mer informasjon på CES.

Les også: Dette kameraet kjører Android!

Kameraet skal i følge photorumors.com produseres av Sakar International, som også selger webkameraer og bilderammer under Kodak-navnet.

Foto: Faksimile: Dealerscope
Foto: Nikon

Photorumors.com skriver at kameraet får Android 4, en berøringssensitiv skjerm på 3,5 tommer (8,9 cm), 18.1 megapiksler, innebygd blits og Wi-Fi. Kameraet skal ha kodenavn IM1836. Informasjon om bildebrikkestørrelse og bildekvalitet er ikke kjent.

Kameraets framside ligner mistenkelig mye på Nikon 1 J2 om de bildene som har blitt lekket stemmer. På bilder som har vært på trykk i Dealerscope - et bransjemagasin for bulkkjøp, kan man såvidt skimte at objektivet som er montert på kameraet går fra 30 mm til 110 mm, akkurat slik som Nikon 1 Nikkor VR 30-110mm f/3.8-5.6 gjør.

Om Polaroids nye system og Nikon 1 har noe slektskap er det imidlertid for tidlig å gjøre noe annet enn å spekulere i.

Selv om Polaroid lanserer et nytt systemkamera på CES over nyåret, er det slettes ikke sikkert at det blir å få kjøpt på lang tid, om man skal dømme etter tilgjengeligheten til SC1630 nesten et år etter lansering.

Polaroid, som tidligere var store på analoge instant film-kameraer og -negativer, stoppet i 2008 all produksjon av ikke-digitale produkter og leier i dag ut navnet sitt til flere andre produsenter.

I 2010 ble popartisten Lady Gaga utnevnt som kreativ sjef for selskapet. Det samme året begynte the Impossible Project å produsere polaroid-film i Polaroids gamle fabrikker i Enschede, Nederland.

Les også: Polaroid-film gjennopstår

Kilder:
Imaging-resource.com
Photorumors.com
Wikipedia.com

annonse

Les også