Nyhet

Billigere 4KTV-er på vei

Toshiba lanserer tre TV-er med superoppløsning i august.

Som tidligere lovet, kommer Toshiba med 4KTV-er i august. Toshiba lanserte en 55 tommer stor 4KTV i hjemlandet Japan allerede i 2011, og nå får altså flere dra nytte av TV-ene deres med en oppløsning på fire ganger Full HD.

Det er snakk om en trio av fjernsynsapparater, og de vil høre til under Toshibas såkalte 9-serie – også kjent som L9363 eller L9300U. Trioen er for det meste like, men skiller seg hovedsakelig ut på de ulike størrelsene. Den minste modellen blir på 58 tommer, mellommann kan skryte av 65 tommer og flaggskipet skilter med respektable 84 tommer.

Kraftmat på innsiden

Panelene i TV-ene er LCD-basert, og takler altså oppløsninger på opptil 3840 × 2160 piksler. I pressemeldingen hos Engadget står det ingenting om stereoskopisk 3D, men vi har tidligere fått oppgitt at alle modellene støtter dette. Den minste har aktiv-lukkerteknologi, mens de større variantene kjører på med passiv 3D.

TV-ene er «smarte», og dermed har de en kraftig CEVO-prosessor på innsiden – som også skal bidra til oppskalering av innhold til 4K. En mengde andre teknologier med fancy navn gjør videre at TV-ene får god bildekvalitet, ifølge Toshiba selv i alle fall.

Det smarte på plass

Siden det er snakk om smart-TV-er, er det naturlig at en rekke Internett- og nettskybaserte tjenester befinner seg trygt ombord. De får liv gjennom Toshibas Cloud TV-plattform, og dermed kan du styre med nyheter, sosiale apper, mediaguider, fotoalbum og så videre.

Ellers finner vi kjekke teknologier som innebygd trådløst nett, Miracast og WiDi.

Prislappen

De veiledende prisene på Toshibas 4K-triumvirat blir som følger:

  • 58L9363: 4999 dollar (30 000 kroner)
  • 65L9363: 6999 dollar (42 000 kroner)
  • 84L9363: 16 999 dollar (102 000 kroner)

Direkte billig blir det ikke hvis man sammenligner med LED-LCD-TV-er med Full HD-oppløsning, men sammenlignet med 4KTV-er fra konkurrentene, er det ikke så ille. I Norge må vi sannsynligvis legge til litt avgifter i prislappen.

Andre 4KTV-er

Hvis du vil se hva prisen er på 4KTV-er fra andre produsenter, kan du trykke på lenkene nedenfor:

Se hvilke andre TV-er Toshiba har å by på i år:
Sjekk ut årets TV-er fra Toshiba »

(Kilde: Engadget / Pressemelding)

Les også
Toshiba 58L9363DN: Toshibas nye toppmodell gir mye 4K for pengene
Les også
Toshiba sparker halvparten av TV-staben
Les også
Nå kommer de mer «folkelige» 4K-TV-ene
Les også
Har sluppet en ny og grisebillig 4K-TV
Les også
Nå kommer LGs billigere 4K-TV-er
Les også
Selger svinbillig 4KTV
Les også
Så mange 4KTV-er blir solgt i år
Les også
Hva er 4K?
Les også
– 4K vil forbli en nisje
annonse