Til hovedinnhold

Dette er Lenovos første 15-tommers Ultrabook

Satser på design og større skjerm med sin nye ThinkPad.

Den kinesiske PC-produsenten Lenovo har flere Ultrabooker på markedet, men har hittil hatt til gode å ta steget opp til 15-tommers skjermstørrelser i dette segmentet.

Det retter selskapet nå på. Lenovo har nemlig kunngjort sin nye ThinkPad-modell S531, som er en Ultrabook med en skjerm på 15,6 tommer.

Satser på design

Selskapet valgte å avduke maskinen under London Fashion Week, noe som skulle tilsi at Lenovo med dette forsøker å appellere til de estetisk bevisste forbrukerne.

Foto: Lenovo

Tykkelsen er ikke kjent, men PC-en får et deksel som er laget av en aluminium og magnesium-legering, og skal også være sandblåst for en jevn overflate. I tillegg har maskinen tynne skråkanter som ifølge Lenovo gir et inntrykk av at PC-en «svever» over bordet.

S531 får videre et tastatur med baklys og en stor pekeplate av glass med fem klikkepunkter. Når det gjelder skjermoppløsning skal modellen visstnok leveres i flere ulike utgaver, hvorav én kommer med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

Ingen Haswell

Når det gjelder innmaten har Lenovo ennå ikke offentligjort alle detaljene. Det som er klart er imidlertid at S531 skuffende nok ikke utstyres med en Haswell-prosessor, men foreløpig holder seg til Ivy Bridge-generasjonen. Haswell-prosessorene ville gitt maskinen betydelig bedre batteritid.

Du kan fylle S531 med opptil 10 GB minne og en lagringsplass på maksimalt 500 GB. To USB 3.0-utganger er også på plass. Batteritiden er oppgitt til 9 timer, og vekten starter på 2,29 kilogram.

I Storbritannia vil startprisen til Lenovo S531 ligge på 575 pund før moms, altså litt over 5000 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Se under for flere bilder.

Ultrabooker blir stadig tynnere og lettere: Sony hevder de nå har lansert verdens letteste modell med touch »

(Kilder: Lenovo, Engadget)

annonse