Fem terabyte fra WD i 2013

Western Digital vil gi deg enda mer lagringplass.

SSD-er blir stadig rimeligere og bedre, men for masselagring er det fremdeles konvensjonelle harddisker som gjelder. Markedsledende Western Digital mener i hvert fall det, ettersom de stadig planlegger større diskkapasitet. Til neste år ser det ut til at de relativt prisgunstige harddiskseriene Red og Green vil dukke opp i versjoner der det er godt med plass.

Mot slutten av 2013 snakker vi om anstendige 5 TB kapasitet for en vanlig 3,5-tommers harddisk, om vi skal kunne tro presentasjonsbilder som har dukket opp på den russiske nettsiden Always More Digital.

Av dette materialet kan vi lese at både WD Green og Red skal lanseres i både fire og fem terabyte kapasitet til neste år, da med SATA 6 Gbit/s grensesnitt og 64 MB cache. Diskene med 4 TB skal komme på markedet omtrent halvveis i året, mens 5 TB-versjonene burde dukke opp tidsnok til å kanskje finne en plass under et og annet juletre.

Om du synes dette blir for lenge å vente, er det faktisk godt mulig at entusiastserien WD Black vil komme i 5 TB-versjon før sine rimeligere slektninger, med tanke på at den nettopp ble lansert med 4 TB kapasitet.

Kilder: TechPowerUp, Always More Digital

Les også
Denne harddisken lar deg hente filene fra hele verden
Les også
Vi plukker dem alle fra hverandre
Les også
Western Digitals kjempe kommer med 4 TB
Les også
Western Digital vil fylle harddisker med helium
Les også
Western Digital satser videre på VelociRaptor
Les også
Lover harddisker på 60 Terabyte
annonse