Nyhet

Tim Cook: – Har solgt 13 millioner Apple TV-er

Apple har også en «stor visjon» for TV-markedet.

Apple-sjef Tim Cook snakket om litt av hvert på den årlige D11-konferansen her om dagen, og ett av temaene han kom inn på var medieboksen Apple TV.

Cook kunne avsløre at det har blitt solgt totalt 13 millioner eksemplarer av boksen, og leverte dessuten en fast frase på øvrige spørsmål om Apples TV-satsing: Selskapet har en «stor visjon» om TV-markedet.

Dominerer markedet

Apple TV er en liten medieboks som spiller av innhold fra tjenester som Netflix, YouTube, Flickr og iTunes. Cook sier selv at han er overrasket over de gode salgstallene til boksen, ettersom de «ikke markedsfører den».

Salgstallet er altså på 13 millioner, og Apple-sjefen avslører at rundt 6 millioner ble solgt bare i løpet av det siste året. Utbredelsen av Netflix i stadig flere land kan være én av årsakene bak den forholdsvis store interessen.

Sammen med aktøren Roku er Apple ledende innenfor markedet for mediebokser i USA – med en markedsandel på 90 prosent. Rivalen Google har satset på Google TV, men dette har ikke lyktes i nevneverdig grad.

Apple vs. tradisjonell TV

Når det gjelder Tim Cook og Apples holdning til TV-markedet, sier han som nevnt at selskapet har en «stor visjon». Hva dette betyr er ukjent, men det er klart at Apple er misfornøyd med at TV stort sett har vært det samme de siste tiårene:

– Når du ser på TV-opplevelsen, er det ikke en opplevelse jeg tror mange folk elsker. Det er en opplevelse som har vært for lik i de siste 10 – 20 årene, sa han under D11.

Det har vært antakelser om at Apples TV-visjon inkluderer den stemmekontrollerte assistenten Siri. I en biografi fra 2011 uttrykte Steve Jobs at han hadde knekket TV-koden, og at «det er det enkleste brukergrensesnittet du kan forestille deg». Vi får bare vente og se hva dette eventuelt innebærer.

Vi testet Apples medieboks i fjor:
Les vår test av Apple TV »

(Kilder: Engadget, FlatpanelsDK)

Les også
Dette tror vi Apple vil lansere i kveld
Les også
Nå skal Apple lage Mac-maskiner i USA
Les også
Amazon tar opp kampen med Apple TV
Les også
Neste Apple TV blir mindre og raskere
Les også
Apple TV (2012): Identisk utseende – tøffere innvendig
annonse