Til hovedinnhold

Klappet og klart for ny gigant fra HTC

Stor lansering om litt over en uke.

Slik ser HTCs invitasjoner til One Max-lansering ut.Foto: HTC

Ryktene om HTC One Max har gått i en liten evighet allerede. Bilder og spesifikasjoner er for en stor del ute allerede. Nå har HTC sendt ut invitasjoner til en lansering 16. oktober. Hva som skal lanseres sier de ikke så mye om – men det er naturlig å vente seg at det handler om HTC One Max.

Invitasjonen har foreløpig bare dukket opp på kinesisk, og oversatt skal teksten lyde omtrent som følger; En finger åpner en stor utsikt. Du er invitert til å dykke ned i lyden med oss.

Telefonen det er snakk om skal være en betydelig større utgave av dagens One-modell. Ryktebørsen virker å være enig om at telefonen får 5,9 tommer stor skjerm med full-HD-oppløsning. Dette er noe større enn skjermen i Samsungs Galaxy Note 3, som er på 5,7 tommer.

Les også: Test av HTC One

Snapdragon 600 eller 800

På innsiden er det noe mer usikkert hva som skjuler seg. Noen rykter hevder at det er snakk om dagens Snapdragon 600-brikke fra Qualcomm som blir å finne i HTC One Max, mens andre rykter nevner den nyere, og raskere, Snapdragon 800-brikken.

All den stund HTC har tradisjon for å oppgradere modellene sine med nyere brikkesett, fester vi nok størst lit til at One Max vil dukke opp med Snapdragon 800.

Ellers vil One Max for det meste ha den samme bestykkingen som dagens One-modell. Det betyr at den får det spesielle kameraet med fire megapiksler, eller ultrapiksler, som HTC kaller det. I tillegg skal telefonen få stereohøyttalere i front, slik vi kjenner fra flere av HTCs premiummodeller.

Beats og minnekort

HTC var storeier i hodetelefonprodusenten Beats, og etter hvert som de har solgt seg ned har det vært tvil om Beats-logoen ville finne veien til fremtidige HTC-telefoner. Nylig ble det bekreftet av Beats at teknologien også ville dukke opp i en "stor telefon fra HTC".

En endring som er verdt å legge merke til, er at One Max sannsynligvis bare vil få halvparten så stor lagringsplass som dagens HTC One. Men, erstatningen for plassen vil nok mange sette pris på – det er nemlig ventet at den vil være utstyrt med minnekortplass.

HTC har lansert sitt flaggskip, One, i 18 karat gull.Foto: HTC

Les også: HTC One Max kan bli Galaxy Note 3s største konkurrent

Påkostet HTC One i gull

Hvis du er på jakt etter en litt spesiell utgave av HTC One kan det også være verdt å merke seg at en utgave i 18 karats gull nå er lansert.

Det er ingen andre forskjeller på One-modellen i gull, foruten et trykk bakpå telefonen. Der står det MOBO og 18. Det skyldes at telefonen er lansert for å feire musikkprisen MOBOs 18-årsjubileum.

Det er laget fem stykker av gull-HTC-en, og én av telefonene vil bli brukt som premie under prisutdelingen. Prislappen? Rett under 26 500 kroner.

(Kilder: gsmarena.com, slashgear.com

annonse