Tek.no

Nyhet

Dette skal være Sonys nye støydempings-flaggskip

Sonys WH-1000XM4 ser ut til å være på vei. Dette bildet stammer fra den brasilianske kommunikasjonsmyndigheten Anatel, som skal ha hatt hodetelefonene inne til godkjenning.
Anatel
Stein Jarle Olsen
6 Mar 2020 14:37

Sonys støydempende hodetelefoner WH-1000XM3 har vært svært populære, og lenge vært ansett som noen av de aller beste i sin klasse.

Nå har vi fått det første glimtet av det som skal være oppfølgeren WH-1000XM4, og de ser...helt identiske ut.

1000XM4 ser utvendig ut til å bli identiske med 1000XM3.
Anatel

Små forbedringer

Bildene kommer fra den brasilianske kommunikasjonsmyndigheten Anatel, og ble først sett av Everton Favretto. Utvendig ser det altså ut til å være svært lite som skiller 1000XM4 fra 1000XM3, men innvendig ser det ut til å ha skjedd ting.

En manual følger nemlig bildene til Anatel, og selv om de fleste spesifikasjonene foreløpig bare er oppgitt som «XX» ser vi noen endringer.

1000XM4 får tilsynelatende støtte for Bluetooth 5, som er en oppgradering fra 4.2 på dagens modell. De fleste angivelser om batteritid er uten tall, men manualen oppgir i alle fall 40 timers batteritid med kabel tilkoblet og støydempingen aktiv, som er en liten forbedring fra dagens 36.

Strømforbruket er oppgitt til to watt, som er ned fra åtte watt på dagens modell, men batteritiden tyder kanskje på at forskjellen i praksis langt fra er like stor.

Manualen omtaler også noe som kalles «speak to chat», som potensielt kan være en form for knappeløs aktivering av taleassistenten, slik for eksempel Apples Airpods har med Siri i dag.

Anatel

Kodekene er et spørsmål

Et potensielt minus kan være at Aptx-kodeken for bedre bluetooth-lyd ikke er støttet, og Sony oppgir merkelig nok heller ikke sin egen LDAC-kodek i manualen, kun Apples AAC. I manualen til 1000XM3 er imidlertid både LDAC og Aptx oppgitt, så vi får eventuelt ta det med en liten klype salt.

Sonys WH-1000XM3 er i bruk hos flere i Tek-redaksjonen den dag i dag. De er kjent for å tilby meget god støydemping, engasjerende lyd og lang batteritid.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

At de vil støtte LDAC regner vi i det minste som svært sannsynlig, men Aptx-støtte er nok noe mindre sannsynlig. Sonys nye WI-1000XM2-øreplugger (test kommer en av de nærmeste dagene) støtter for eksempel ikke Aptx, kun LDAC og AAC, noe som skyldes at Sony har gått over til Mediatek-brikker i stedet for Qualcomm-brikker.

At 1000XM4 så ut til å være på vei ble meldt allerede i desember, da det dukket opp dokumenter med navnet hos den amerikanske kommunikasjonsmyndigheten FCC.

Vi har dessverre ingen indikasjoner på når hodetelefonene blir avduket for offentligheten. Sony har tidligere pleid å lansere disse hodetelefonene på IFA-messen i Berlin i august, men det gjorde de ikke sist IFA-messe.

Det kan bety at de enten venter til neste IFA-messe (om den blir noe av) eller at de planlegger å lansere dem på et annet arrangement i mellomtiden.

annonse

Les også