Til hovedinnhold

ID.3 er på vei, men Volkswagen har allerede planen klar for den neste ID-modellen

Blir det ID.4?

Frankfurt / Tek.no: E-Golf-arvtageren ID.3 kommer neste sommer, men hakk i hæl følger det en ny ID-variant. Det varslet Volkswagen på bilmessen i Frankfurt denne uken.

«The next ID» blir en familie-SUV som kommer på markedet i slutten av 2020, altså ikke mange månedene etter at ID.3 ruller ut på norske veier.

Her skal du kunne velge mellom bak- eller firehjulstrekk, det blir takskinner til å feste skiboks på og – til glede for mange nordmenn – tilhengerfeste. Det sier Volkswagen-direktør Harald Edvartsen-Eibak.

– Det kommer en elbil fra oss hver sjette måned fra oss fremover. Det er 20 elbiler på gang, sier informasjonssjef Anita Svanes i Volkswagen-importør Harald A. Møller.

Blir det ID.4?

Konseptbilen Volkswagen presenterte er ny, og ikke den samme som det eksisterende SUV-konseptet i ID-serien, kalt ID Crozz – selv om de tilsynelatende likner.

Etter det vi skjønner vil den være større enn Crozz-konseptet – muligens nærmere en Tiguan i størrelse. På messegulvet i Frankfurt var det mange som spekulerte i at den vil bli hetende ID.4.

ID.Roomzz blir en annen SUV i ID-serien. Den skal lanseres i Kina først.

Volkswagen presenterte tidligere i år et annet SUV-konsept kalt ID.Roomzz, men så vidt vi kan forstå har heller ikke det noe å gjøre med «The Next ID». Roomzz skal ikke være på markedet før i 2021, og den skal lanseres i Kina først.

I likhet med det de gjorde med ID.3 i Berlin tidligere i år, virker det som om Volkswagen går inn for å gjøre det vanskeligst mulig å ta bilder av bilen. I Frankfurt viste de den kun frem inne i et glassbur dekket med kamuflasjemønster, med blinkende lys og doble vegger hvor glasset med jevne mellomrom lot seg froste.

Ingen ID.2 foreløpig

Før Frankfurt-messen ble det spekulert i at Volkswagens neste ID-konsept kom til å være en billig kompaktbil med en pris ned mot 200.000 kroner. Det temaet fikk vi anledning til å diskutere med Volkswagens salgssjef Jürgen Stackmann.

ID.Roomzz-konseptet er foreløpig nettopp det – et konsept. Slik ser den foreløpig ut innvendig.

Han ga uttrykk for at det ikke sto noen ID.2 på planen umiddelbart, og at det var mest naturlig for Volkswagen å fokusere på det de «kan» og er gode på, som er biler i ID.3-klassen og oppover.

At det kommer mindre biler i ID-serien fremover er imidlertid også sannsynlig.

– ID.3 gir en pekepinn om biler både over og under i kompaktsegmentet, sier informasjonssjef Anita Svanes.

ID.4 – eller hva navnet blir – skal presenteres til våren.

annonse