Tek.no

Nyhet

ID.3 er på vei, men Volkswagen har allerede planen klar for den neste ID-modellen

Blir det ID.4?

Stein Jarle Olsen, Tek.no
11 Sept 2019 17:00

Frankfurt / Tek.no: E-Golf-arvtageren ID.3 kommer neste sommer, men hakk i hæl følger det en ny ID-variant. Det varslet Volkswagen på bilmessen i Frankfurt denne uken.

«The next ID» blir en familie-SUV som kommer på markedet i slutten av 2020, altså ikke mange månedene etter at ID.3 ruller ut på norske veier.

Her skal du kunne velge mellom bak- eller firehjulstrekk, det blir takskinner til å feste skiboks på og – til glede for mange nordmenn – tilhengerfeste. Det sier Volkswagen-direktør Harald Edvartsen-Eibak.

– Det kommer en elbil fra oss hver sjette måned fra oss fremover. Det er 20 elbiler på gang, sier informasjonssjef Anita Svanes i Volkswagen-importør Harald A. Møller.

Blir det ID.4?

Konseptbilen Volkswagen presenterte er ny, og ikke den samme som det eksisterende SUV-konseptet i ID-serien, kalt ID Crozz – selv om de tilsynelatende likner.

Etter det vi skjønner vil den være større enn Crozz-konseptet – muligens nærmere en Tiguan i størrelse. På messegulvet i Frankfurt var det mange som spekulerte i at den vil bli hetende ID.4.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Volkswagen presenterte tidligere i år et annet SUV-konsept kalt ID.Roomzz, men så vidt vi kan forstå har heller ikke det noe å gjøre med «The Next ID». Roomzz skal ikke være på markedet før i 2021, og den skal lanseres i Kina først.

I likhet med det de gjorde med ID.3 i Berlin tidligere i år, virker det som om Volkswagen går inn for å gjøre det vanskeligst mulig å ta bilder av bilen. I Frankfurt viste de den kun frem inne i et glassbur dekket med kamuflasjemønster, med blinkende lys og doble vegger hvor glasset med jevne mellomrom lot seg froste.

Ingen ID.2 foreløpig

Før Frankfurt-messen ble det spekulert i at Volkswagens neste ID-konsept kom til å være en billig kompaktbil med en pris ned mot 200.000 kroner. Det temaet fikk vi anledning til å diskutere med Volkswagens salgssjef Jürgen Stackmann.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Han ga uttrykk for at det ikke sto noen ID.2 på planen umiddelbart, og at det var mest naturlig for Volkswagen å fokusere på det de «kan» og er gode på, som er biler i ID.3-klassen og oppover.

At det kommer mindre biler i ID-serien fremover er imidlertid også sannsynlig.

– ID.3 gir en pekepinn om biler både over og under i kompaktsegmentet, sier informasjonssjef Anita Svanes.

ID.4 – eller hva navnet blir – skal presenteres til våren.

annonse