Tek.no

Nyhet

Falske nyheter og kurer mot coronaviruset spres på Facebook

Nå varsler selskapet kamp mot de som forsøker å sko seg på virusutbruddet.

Facebooks Mark Zuckerberg under en av selskapets utviklerkonferanser.

Mer
Stephen Lam/File Photo
6 Mar 2020 10:38Først publisert 27 Feb 2020 13:48
annonse

I ukene etter at coronaviruset ble oppdaget i Kina har det dukket opp et stort antall innlegg på Facebook som sprer falsk informasjon om utbruddet.

I tillegg har Facebook oppdaget annonser som spiller på frykten mange har for viruset til å selge varer som på ulike måter lover å beskytte en mot smitte. Per dags dato finnes imidlertid ingen slike varer.

Nå melder Business Insider at Facebook har satt i gang en aksjon for å slå ned på innlegg med feilinformasjon og spekulative annonser som spres via plattformen.

Reklame for «corona-kurer» forbys

Facebook har nå forbudt annonser for produkter som lover å kurere eller hindre smitte fra viruset. Det samme gjelder for annonser som spiller på at du må handle raskt for å sikre deg «nødvendige» varer eller medisiner før lageret går tomt.

annonse

Facebook vil også slå ned på corona-relaterte annonser som legges ut på deres egen markedsplass der privatpersoner kan selge og kjøpe varer av hverandre.

Undersøkes av faktsjekkere

For å stanse så mange falske poster og annonser som mulig benytter Facebook seg av faktasjekkere som blant annet undersøker innhold opp mot informasjon fra offisielle kilder og helseorganisasjoner.

I tillegg til å slette innhold kan Facebook endre algoritmene som styrer hvordan lignende poster spres på plattformen slik at de nedprioriteres og ikke vises for like mange om de kommer tilbake igjen.

Håpet er at tiltakene skal redusere frykt og hindre at useriøse selskaper skal sko seg på virusutbruddet som så langt har tatt livet av rundt 2800 personer, de fleste kinesere, og smittet over 80 000 personer verden over.

Les også
Laget app for å spore coronaviruset
annonse

Les også