Til hovedinnhold

Chilimobil lanserer eSIM – lar deg ta i bruk nytt abonnement på 10 minutter

Chilimobil slipper eSIM med heldigital bestillingsprosess.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Mobiloperatøren Chilimobil lanserer eSIM, som lar deg erstatte det fysiske SIM-kortet i mobiltelefonen med et digitalt, innebygget SIM-kort.

Chili blir samtidig først ut med en heldigital bestillingsprosess. De har nemlig gått sammen med Vipps og tatt i bruk Vipps Logg Inn, som fjerner behovet for å ta turen til en butikk for å legitimere seg.

Det gjør at det bare skal ta 10 minutter å bestille et nytt mobilnummer og være på nett, gitt at du ikke skal ta med deg nummeret fra en annen operatør.

Skal du bytte mobilselskap skal prosessen ta rundt to dager, men Chilimobil-sjef Lars Ryen Mill sier at målet er å få overføringsprosessen ned i et par timer i stedet for dager.

Begrenset utvalg

eSIM-tilbudet i Norge har så langt vært ganske brokete. I lang tid var eSIM kun tilgjengelig for Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch, og kun fra de to gigantene Telia og Telenor.

Siden har de utvidet til underbrukene Onecall og Talkmore, men fortsatt er det store begrensninger – Talkmore tilbyr kun eSIM som Tvilling på et annet abonnement, mens Onecall foreløpig kun tilbyr eSIM til Galaxy Watch.

Ice har også tilbudt eSIM, men kun som et prøveprosjekt til 200 kunder. Dette var et rent dataabonnement på 10 GB til 249 kroner i måneden.

Telenor og Telia tilbyr på sin side nå eSIM til iPhone og iPad, sannsynligvis mest av den enkle årsak at det omtrent ikke har eksistert andre mobiler eller nettbrett med eSIM-støtte.

Det endrer seg tilsynelatende fremover, med Samsung først ut. S20-serien, Galaxy Flip og Galaxy Fold støtter for eksempel alle eSIM, og det gjør også Motorolas klapptelefon Razr.

Ingen BankID foreløpig

En av fordelene med eSIM er at man kan kjøre to abonnement samtidig, for eksempel hvis man har ett abonnement med lave utenlandspriser og et annet med stor datapakke – eller ett abonnement på jobb og ett privat.

Et betydelig minus er foreløpig at BankID på mobil ikke fungerer med eSIM, men det finnes til gjengjeld apper som erstatter behovet for å gå rundt med kodekort eller -generator.

BankIDs egen app er tilgjengelig for kunder med BankID gjennom Sparebanken Vest og BN Bank, mens Nordea, Sparebank1 og Danske Bank har egne løsninger, opplyser Hege Steinsland i kommunikasjonsavdelingen til Vipps.

Logg inn-løsningen til Vipps gjør for øvrig at du bare trenger å godta at Vipps deler informasjon med nettstedet du besøker, og så brukes informasjonen i Vipps-appen i bestillingsprosessen.

– Vi er glade for at en fremoverlent aktør som Chilimobil tar i bruk Vipps Logg inn for å oppnå en superenkel registrering av nye kunder med oppdatert kontaktinformasjon fra Vipps. Verifiserte Vipps-brukere gir også Chilimobil større trygghet rundt hvem kunden er, sier Vidar Holm, produktsjef for Vipps Logg inn, i en melding.

annonse