Nyhet

Er dette beviset på at «bendgate» er ekte?

Her ser du 300 iPhone 6 Plus som brekker til lyden av en banan-låt.

Apple iPhone 6 Plus har fått mye negativ omtale fordi flere av kjøperne har hevdet at den lett lar seg bøye. Produsenten selv mener at kritikken er overdrevet, og at de bare har mottatt ni klager på bøyde mobiler.

Nå melder Yahoo! Tech at det har dukket opp en YouTube-video som viser en krysssklippbonanaza med hele 300 bøyde iPhone 6 Plus-er i hovedrollene. Videoen er akkompagnert av låten Bananaphone av Raffi.

Nettsiden One of the Nine står bak videoen, og hensikten deres er å få Apple til å innrømme at «bendgate» (som det kalles) ikke skyldes brukerfeil. Skribenten til Yahoo! Tech, som selv bruker en iPhone 6 Plus, tar for øvrig Apple i forsvar, og hevder at det ikke er mulig å bøye den uten å trykke veldig, veldig hardt på et bestemt punkt.

Allerede fikset problemet?

Det virker som om Apple håper at «bendgate» vil dø ut på egenhånd. Så langt har de sagt veldig lite om problemet, annet enn at det hele er blåst ut av alle proporsjoner. Ifølge International Business Times kan det imidlertid se ut til at Apple i det skjulte har fikset på sin giga-modell i det skjulte.

En Reddit-bruker (doctorkuddles) skal nemlig ha oppdaget et par små forskjeller mellom sin nyinnkjøpte iPhone 6 Plus og den kona hans kjøpte i slutten av september. Blant annet lagde de forskjellig lyd da han kakket lett på bakdekselet, og at den nye mobilen hørtes litt mer solid ut. Videre synes han konas mobil virket litt glattere enn den nye. Under et mikroskop oppdaget vedkommende også en rød del på undersiden av nederste volumknappen som ikke var der på konas iPhone.

Veide mer enn originalen

Det mest avslørende «beviset» kan likevel være at Reddit-brukerens nyinnkjøpte iPhone 6 Plus veide hele 21 gram mer enn konas mobil. Riktignok har han en 128 GB-versjon og hun en 16 GB-versjon, men minnet burde ikke utgjøre en så stor forskjell.

I samme Reddit-tråd skriver en som jobber for mobilverkstedet iFixit at de gjorde en tilsvarende måling med to 128 GB-utgaver. Deres iPhone 6 Plus som ble kjøpt ved salgsstart viste seg å veie 0,8 gram mindre enn den splitter nye. Dette er innenfor variabelen på 1,5 gram som Apple selv opplyser kan være tilstede på iPhone 6 Plus.

Med andre ord er det vanskelig å slå fast om Apple har forsterket sin toppmodell eller ei.

Starter om igjen og om igjen og om igjen og om igjen
Ukjent feil rammer iPhone 6 Plus-kunder »

(Kilder: Yahoo! Tech, One of the Nine, International Business Times, Reddit)

annonse