Disneys Netflix-rival har fått navn

Innholdet trekkes fra Netflix neste år.

Disneys kommende strømmetjeneste vil hete Disney+, varslet Walt Disney Company i natt.

Selskapet annonserte i fjor sommer at de ville trekke ut innholdet sitt fra Netflix. Strømmegiganten har nemlig hatt en gullkantet avtale med Disney om strømming av Disney-innhold, inkludert Marvel-, Pixar- og Lucasfilm-titler.

Disneys uttrekking innebærer at alle filmer som slippes frem til utgangen av 2018 vil dukke opp på strømmetjenesten, og forbli tilgjengelig der ut 2019. Deretter er det slutt.

Ny Star Wars-serie

Disney+ vil i tillegg til arkivinnhold kunne by på nye, originale titler. Disney varslet i går at Lucasfilm jobber med en egen Star Wars-serie for Disney+, hvor produksjonen skal starte neste år.

Denne vil finne sted før handlingen i Rogue One: A Star Wars Story fra 2016, fokuserer hovedsaklig på karakteren Cassian Andor og kommer i tillegg til den allerede varslede serien «The Mandalorian».

Disney varslet også en egen serie med Marvel-karakteren Loki i hovedrollen, spilt av Tom Hiddleston. Nye historier både i Monsters Inc- og High School Musical-universene er også planlagt for strømmetjenesten.

Den norske Disney+-nettsiden inneholder foreløpig bare en «Hold meg oppdatert»-knapp.

Fox og National Geographic

Disney kjøpte dessuten Fox for rundt 600 milliarder kroner nylig, som også ga innholdsbiblioteket deres en kjempeboost.

Den foreløpige nettsiden til Disney+ viser i tillegg National Geographic-logoen, så det er sannsynlig at det vil dukke opp en stor mengde naturinnhold derfra. National Geographic er i hovedsak eid av Fox, som altså nå er eid av Disney.

Disney+ skal lanseres i USA sent i 2019. De har foreløpig ikke sagt noe om lansering i andre markeder.

annonse