Til hovedinnhold

Nå kan du kjøpe de nye Google Glass-brillene

Men de er ikke billige.

Seth Wenig/ Scanpix

Googles smartbriller fikk mye oppmerksomhet helt i begynnelsen, men deretter falt interessen i en slik grad at Google måtte slå tilbake mot ryktene om at Google Glass var helt dødt. For litt siden kunne vi melde at brillene for alvor har gjenoppstått i en bedriftsrettet utgave, og nå kan denne allerede kjøpes av nordmenn.

Som blant andre 9to5google fikk med seg har Google Glass-partneren Streye lagt ut Glass Enterprise Edition for salg på sin hjemmeside.

Brillene kan bestilles til Norge og har en europeisk pris på 1550 euro, som tilsvarer cirka 14 500 kroner, pluss moms og frakt.

Det er altså på ingen måte et billig produkt, men så retter denne utgaven av brillene seg som sagt mot bedriftsmarkedet og ikke primært vanlige forbrukere.

Skal gi bedre produktivitet

Google Glass Enterprise Edition..
Streye

Spesifikasjonsmessig kommer brillene med et kamera som tar bilder i 5 megapiksler og video i 720p-oppløsning, 32 GB lagringsplass, 2 GB minne og et batteri på 780 mAh. Brillene kommer også med ulike sensorer, blant annet «blunkesensor» som brukes til å utføre handlinger ved å blunke med øynene.

Det følger også med en egen applikasjon og tilgang til Streyes egen skyplattform, som byr på ulike verktøy som skal hjelpe til med å øke produktiviteten til arbeidere.

Kombinert med spesiallagde innfatninger ser Google Glass litt mer normalt ut.
Google

Google har allerede begynt å levere brillene til en rekke samarbeidspartnere, hvorav flere skal ha gitt svært positive tilbakemeldinger. Som vi meldte i juli har for eksempel et selskap som heter AGCO, som produserer utstyr til landbruket, ha opplevd en produktivitetsøkning på hele 25 prosent etter at de begynte å ta i bruk utvidet virkelighet-teknologien til Google Glass.

Brillene brukes blant annet til å gi arbeiderne instruksjoner og kvalitetssjekklister underveis i arbeidet med å for eksempel sette sammen kompliserte maskiner, og lar arbeiderne dra nytte av hverandres ekspertise gjennom å for eksempel gi andre tilgang til ditt eget synsperspektiv mens man jobber.

Det er ennå uvisst når en ny forbrukerutgave av Google Glass eventuelt vil bli lansert.

Nå har Google gjort det lettere å finne gode apper på Google Play »

annonse