iPhone X fortsatt raskere enn Galaxy Note 9

11 måneder etter lanseringen topper Apples mobil fortsatt ytelseslistene.

Torsdag kveld norsk tid dro Samsung endelig sløret av sin nye flaggskipmobil: Galaxy Note 9. Nettstedet Tom's Guidevar lure nok til å kjøre et par ytelsestester, og kunne dermed avsløre at Apples iPhone X fortsatt gjør det best på flere av målingene. Det til tross for at Apples toppmodell ble sluppet for omtrent 11 måneder siden.

Den nye Galaxy Note 9 bruker samme prosessor som Galaxy S9 og S9+, Snapdragon 845 (eller Exynos 9810 her i Norge). Dermed er det ikke overraskende at ytelsen er omtrent lik, selv om Note 9 kommer litt bedre ut.

Slått av både Apple og OnePlus

Samsung Galaxy Note 9 bruker samme prosessor som Galaxy S9, og klarer dermed ikke å overgå ytelsen til iPhone X.

Tom's Guide sjekket ytelsen i to forskjellige ytelsesmålinger: Geekbench 4 og 3DMark Slingshot Extreme 3.1.

I flerkjernetesten til Geekbench 4 fikk Note 9 en score på 8 876, som er en solid oppgradering fra 8295, som Galaxy S9+ fikk tidligere i år. Tom's Guide har også tatt med OnePlus 6 i testen, som kan skryte av hele 8 GB minne, som klarte å komme helt opp i 9088.

OnePlus 6 kommer godt ut av ytelsestestene.

Alle tre må imidlertid se seg slått av iPhone X, som fikk 10 357 poeng.

Apple bruker sin egenutviklede mobilprosessor A11, som er ventet å bli oppgradert i årets kommende modeller til A12.

På grafikktesten, 3DMark Slingshot Extreme 3.1, måtte Samsungs nye flaggskip også se seg slått. Note 9 fikk 4 639 poeng, iPhone X fikk 4994 mens OnePlus 6 tok seieren med 5124 poeng.

Ytelsestester er ikke alt

Dette er som kjent bare syntetiske ytelsestester, og er ikke nødvendigvis representativt for hvordan mobilene vil oppleves i det daglige. Det gir oss likevel en pekepinn på hvor mye kraft mobilene klarer å yte på sitt aller sterkeste. Derfor er det imponerende å se at Apples mobil fortsatt klarer å hevde seg, nesten ett år etter lansering, men de kraftigste Android-mobilene.

Det er ventet at Apple vil lansere en ny mobilprosessor neste måned, trolig kalt A12, som vil brukes i selskapets nye toppmodeller.

Les også
Lagde 3D-maske for å lure ansiktsgjenkjenning – bare iPhone besto testen
annonse