Til hovedinnhold

Sjekk ut «Minority Report-hansken»

Veiv i vei for å styre en TV eller PC.

Montasje: Twentieth Century Fox, Thanko

For ikke lenge siden kunne vi fortelle deg om en hanske som gjorde hånda di til et tastatur. Her er den naturlige motparten: En hanske som fungerer som en trådløs mus.

Nå er det ikke lenger bare Tom Cruise sin rollefigur i filmen Minority Report som kan brife med høyteknologiske hansker. Japanske Thanko har gjort noe med saken og lanserer sin «Air Gesture Glove Mouse» – hvor du kan veive i lufta for å styre pila på PC-en eller smart-TV-en.

Funker på det meste

Denne hansken mener alvor.Foto: Thanko

I motsetning til en annen hanske vi har skrevet om nylig, vil ikke denne varme hånda di. Den vil i stedet kobles til datamaskinen din trådløst og la deg navigere og klikke deg gjennom mapper og filer.

Musehansken fanger opp dine små bevegelser i hånda, og overfører dem til pila på skjermen. Høyre- og venstreklikking foretar du ved å trykke sammen tommel og pekefinger.

Produktet fungerer med Windows, Mac og Android-baserte smart-TV-er. Den kommer med en trådløs USB-dongle på 2,4 GHz, og har en rekkevidde på 10 til 15 meter. Vekta er på 35 gram, mens det interne batteriet lades opp på én time og varer et halvt døgn.

Venstrehendte må nok se seg skuffet, ettersom hansken bare kommer for høyrehendte i første omgang.

Pris og tilgjengelighet

Den fancy hansken er bare tilgjengelig i Japan for 4980 yen (355 kroner). Hansken skal også være å få tak i på GeekStuff4U.com, men vi fant den ikke. Du kan derimot finne masse annen snacks fra Thanko der.

Se hvordan «Minority Report-hansken» fungerer i videoen nedenfor:

(Kilde: RocketNews24)

annonse