Til hovedinnhold

Gigabyte med doble grafikkprosessorer

Mange av oss husker sikkert de enorme kortene som 3Dfx produserte for noen år siden. For å øke ytelsen puttet 3Dfx på prosessor etter prosessor, og det toppet seg med fire stykker på Voodoo5 6000. Senere forsøkte også ATI seg på noe av det samme, med sitt Rage Fury Maxx.

Dobbel GeForce 6600 GT
Nå lanserer Gigabyte et skjermkort med to grafikkprosessorer fra NVIDIA. Kortet har fått navnet 3D1. Brikkene som blir brukt er GeForce 6600 GT. Kortet blir også det første kortet som er basert på GeForce 6600 GT med 256 MB GDDR3-minne med 256-bits båndbredde.

De to grafikkprosessorene benytter seg av NVIDIAs SLI-teknologi for å kunne samarbeide. Løsningen vil kunne gi de samme fordelene som SLI, men dog for en billigere penge ettersom man får samlet alt på ett kort.

Ytelse
Udokumenterte påstander fra Gigabyte når det gjelder ytelsen på dette kortet, går ganske langt. 3D1 skal ha oppnådd 14293 poeng i 3DMark 2003. Et Radeon X850 XT i samme oppsettet skal "bare" ha fått 13271 poeng, mens et GeForce 6800 Ultra fikk 12680 poeng. Dog må disse tallene tas med en klype salt, inntil testinstanser verden over får kloa i kortet.

Prismessig er det sagt at dette kortet skal koste mindre enn toppkortene fra ATI og NVIDIA. Så hvis ytelsestallene fra Gigabyte stemmer, ser det ut til at dette kan bli et meget godt kjøp.

Ettersom kortet allerede benytter seg av NVIDIAs SLI er det tvilsomt om det er mulig å benytte to eksemplarer av 3D1 for totalt 4 grafikkprosessorer. For å være kongen på haugen må man nok fremdeles satse på et par GeForce 6800 Ultra i tospann.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

(Kilder: Toms Hardware, Gigabyte)

Les også
Stille SLI-maskin fra Voodoo PC
Les også
Dobbel PCIe fra Tyan
Les også
Enklere SLI-oppsett med ASUS
Les også
SLI-hovedkort ved årsskiftet
Les også
Gigabyte lanserer GA-K8NXP-SLI
Les også
ASUS introduserer SLI-hovedkort
Les også
Sertifiserer komponenter for SLI
annonse