Tek.no

Nyhet

Slik ser iPod Touch ut inni

Det første du gjør når du får en slik, er sannsynligvis ikke å åpne den. (Foto: iFixit)
Einar Eriksen
18 Sept 2007 19:26
Ingen ledninger holder sammen disse to delene. Istedenfor bruker Apple en elegant kontakt for at frem- og baksiden skal utveksle data.

Det amerikanske serviceverkstedet iFixit har åpnet en utgave av iPod Touch, tatt en rekke bilder og publisert de på internett.

Ja, for hvordan ellers skulle man fått vite morsom fakta som at en iPod Touch holdes sammen av 22 skruer? Eller at skjermen er festet med 16 Phillips-skruet, og ikke Torx som er det vanligste i mobiltelefoner?

Det er heller ingen tvil om at nerder elsker å se hvordan tekniske ting ser ut inni. iFixit gir også en kjapp inføring i hvilke komponenter du finner i den nye mp3-spilleren.

Ligner iPhone

Verkstedet har undersøkt en rekke komponenter, og konklusjonen er at iPod Touch har mye av den samme maskinvaren som iPhone.

Serviceverkstedet prøvde også å la skjermen få seg en omgang fra et sett med nøkler, og prøvde å gjøre det samme med iPod Video. Sistnevnte mp3-spiller fikk en ripe i skjermen, mens iPod Touch kom uskadet fra hendelsen. Greit å vite.

Du se flere bilder og lese mer om iPod Touchs komponenter hos iFixit »

(Kilder: iFixit)

Les også
Apple Ipod Touch
Les også
Slik hackes Ipod-menyene
Les også
Det første iPod-tilbehøret er lansert
Les også
Her er iPod-prisene
Les også
Se iPod Touch
annonse

Les også