Nyhet

Neonode klare med ny mobil

Neonodes N1

At det er vanskelig å konkurrere med de store mobilprodusentene, har lille svenske Neonode erfart. Men nå, etter et par år i stillhet, skal selskapet igjen prøve å revolusjonere mobilverdenen.

Neonode skal nemlig lansere en ny mobiltelefon på årets 3GSM-messe i Barcelona. Messen varer fra 12. til 15. februar, men allerede nå har selskapet gjort det klart for verden at vi skal få se noe vi aldri har sett før.

Skal revolusjonere markedet
Neonodes nye telefon skal etter sigende være "en ny enhet for mobil underholdning; en enhet som kommer til å revolusjonere markedet for mp3-spillere og multimediamobiler", skriver Mobil.se.

Neonodes har tidligere lansert to modeller, N1 og en oppgradert utgave av denne. N1 skulle først komme på markedet i 2002. Modellen ble imidlertid utsatt gang på gang, og kom ikke i butikkene før i 2004.

N1 fikk mye oppmerksomhet på grunn av sin trykkfølsomme skjerm og den gang heftige spesifikasjoner. Likevel greide ikke Neonode å selge nok eksemplarer av telefonen sin, og selskapet gikk med dundrende underskudd.

I 2005 kom nyheten om at en ikke navngitt stor global aktør hadde tatt Neonode under sine vinger og reddet selskapet. Om det er den samme aktøren som nå har sørget for at Neonode har en ny lansering på trappene, eller om selskapet har funnet andre løsninger, er uvisst.

Du finner flere saker om Neonode i nyhetsarkivet vårt.

(Kilder: Mobil.se)

Les også
Neonode N2 er lansert
annonse