Til hovedinnhold

Her er Xperia X2

Klikk for større bilde.
Klikk for større bilde.
Klikk for større bilde.

Sony Ericsson har endelig lansert oppfølgeren til den velkjente profftelefonen Xperia X1. Den nye heter, logisk nok, Xperia X2. 

Les test av forgjengeren

Windows Mobile 6.5 med paneler

Xperia X2 har operativsystemet Windows Mobile 6.5. I likhet med forgjengeren, ligger det en rekke interaktive paneler på toppen. Disse er kategorisert som kommunikasjon og moro, multimedia, arbeid og internett. Det skal finnes et bredt utvalg av nedlastbare paneler.

Den nye telefonen er beregnet på de som bruker mobilen som en forlengelse av kontorpulten. Telefonen har fulltastatur, slik at du raskt kan skrive e-post.

Siden det er Windows Mobile 6.5 i bunnen har du solid e-postfunksjonalitet med Exchange-synkronisering, og en rekke avanserte funksjoner. Telefonen har også de raskeste internetthastighetene i mobilnettet, og Wi-Fi for tilkobling til trådløse nettverk hjemme eller på jobb.

Skjermen måler 3,2 tommer, og Sony Ericsson kaller det en berøringsskjerm i DVD-kvalitet. Vi vet ikke helt hva dette betyr, men oppløsningen er 480 x 800 piksler. Det bør levere et skarpt skjermbilde. Om skjermen er kapasitiv eller resistiv er ikke oppgitt. 

Har TV-utgang

I tillegg til en brukbart stor skjerm, har Xperia X2 TV-ut-funksjonalitet og medfølgende kabel til dette, slik at du både kan vise presentasjoner på stor skjerm, gjøre mer avanserte oppgaver eller nyte en god film som du har liggende på mobilen. For telefonen er nemlig ikke helt grå og kjedelig, selv om det er en profftelefon. 

Et par stereohøyttalere er innebygget i mobilen, slik at du også bør kunne se videoklipp med grei lyd uten å koble til et eget hodesett. En Youtube-applikasjon er på plass.

Kameraet på baksiden knipser bilder i hele 8,1 megapikslers oppløsning, med autofokus, geomerking (posisjonmarkering av bildene), bildestabilisator og trykkfokus (fokusering på et bestemt motiv ved å trykke på skjermen). Det skal også være enkelt å laste opp bilder til et album på internett. 

Øvrig underholdning i Xperia X2 er 3D-spill, og i telefonen er det en bevegelsessensor som støttes i spillene. Det betyr at du kan styre spill som støtter det ved å bevege på mobilen. 

Lite minne

Xperia X2 har bare 110 MB minne innebygget. Heldigvis, og naturligvis, har den støtte for minnekort. Da av typen Micro-SD, og det følger med et slikt minnekort med 4 GB minnekapasitet. 

Batterilevetiden er oppgitt til 6 timer taletid og 27 døgn hviletid i 3G-modus, noe som er i toppsjiktet. Prosessorhastigheten og type brikkesett er ikke oppgitt. 

Telefonen skal komme på markedet tidlig i årets fjerde kvartal i år. La oss håpe det ikke blir like mange forsinkelser som med Xperia X1.

(Kilde: pressemelding)

annonse