Til hovedinnhold

Siemens på billigsalg

BenQ-Siemens lanserte i dag tre nye modeller i A-serien som er rettet mot billigmarkedet. Alle telefonene bærer Siemens-navnet, og er så vidt vi kan se tuftet på funksjonaliteten og oppsettet vi kjenner fra Siemens sine egenproduserte modeller. De ser derfor ikke ut til å være omdøpte BenQ-telefoner, som den kommende SFG75-modellen.

Forøvrig har BenQ nå gått bort fra navnerekkefølgen Siemens har brukt, altså bokstaver som sier hvilken klasse telefon stiller i, og et tall som kronologisk viser hvilken generasjon den er i. Vi viser til S-serien med for eksempel S25, S55 og S75. Dersom de fulgte denne logikken skulle telefonene ha 75 til etternavn.

De nye modellene heter AL21, A31 og AF51. Felles for de alle er at de har fargeskjem, men mangler kamera. AL21 er en skyvetelefon, A31 har klassisk utforming, mens AF51 er en kamskjelltelefon. Alle tre har omtrent de samme funksjonene, og vi finner kalender, vekkerklokke, huskeliste og kalkulator i alle sammen. De har også støtte for GPRS, MMS og Java. Blåtann, infrarød og e-post er fraværende på alle modellene.

Disse telefonene skal alle slippes i første kvartal neste år, men BenQ har ennå ikke sagt noe om pris. Hvis vi ser på prisen på andre billigtelefoner fra Siemens, er det trolig at de nye telefonene ville ligge på mellom 1000 og 1500 kroner. I dag kan du for eksempel få kameratelefonen C75 for rundt 1300 kroner.

AL21
Så vidt vi vet, er AL21 den første skyvetelefonen som er sluppet i billigsegmentet på vår kant av kloden. Tar vi en nærmere titt på modellen, finner vi en TFT-skjerm på 130 x 130 piksler og en fargedybde på 65 000 farger.

AL21 er utstyrt med 1,5 MB minne, men siden den verken har kamera, e-post eller MP3-spiller, skulle ikke dette by på de største lagringsproblemene. Den har heller ikke blåtann eller infrarød, men telefonen kan synkroniseres mot en datamaskin ved hjelp av en datakabel. AL21 har også et innebygget faksmodem, men da må du altså ha en datakabel.

Den nye modellen har trippelbåndsstøtte, noe som gjør at du kan ta den med deg på ferie til USA. Den er også utstyrt med GPRS, men altså ikke EDGE eller 3G, noe vi heller ikke forventer i denne prisklassen. Ellers finner vi støtte for Java og MMS.

AL21 veier 78 gram på sokkelesten, og måler 8,68 x 4,58 x 1,92 cm. Batteriet er oppgitt å gi 220 timer hviletid og fem timers taletid. Den slippes i fargene svart og rød.

A31
A31 har stort sett de samme funksjonene som AL21, bortsett fra at den ikke har trippelbåndsstøtte. Den har også like mye minne som AL21, altså 1,5 MB. Skjermen er en CSTN-skjerm med 128 x 128 pikslers oppløsning, med 65 000 fargers fargedybde, altså ikke all verdens forskjell fra den som sitter i AL21. Forskjellen ligger i skjermtypen. TFT-skjermer, slik som AL21 har, er gjerne skarpere og klarere enn CSTN-skjermer.

Siden det verken er blåtann eller infrarød på denne telefonen, må du bruke en datakabel om du skal synkronisere mot en datamaskin eller bruke telefonen som modem. Ellers finner vi kalkulator, kalender, Java og MMS.

A31 veier 85 gram og måler 10,2 x 4,6 x 1,76 cm. Batteriet skal i følge BenQ gi deg 270 timers hviletid og fem timer tale. Telefonen vil komme i to fargevarianter, hvor begge har sølv som grunnfarge og enten røde eller grå detaljer.

AF51
AF51 er BenQ-Siemens nye kamskjellfremstøt mot billigmarkedet. Den er i all hovedsak lik de to andre nye telefonene. Denne Siemens-telefonen er utstyrt med en CSTN-fargeskjerm på 130 x 130 piksler på innsiden, og en ytterskjerm på 96 x 96 pikseler. Begge har en fargedybde på 65 000 farger.

AF51 er i likhet med AL21 utstyrt med trippelbåndsstøtte, så det burde ikke være noe problem å ringe hjem når du er på besøk hos onkelen din i Amerika.

Det er forøvrig ennå ikke kjent hvor mye minne AF51 er utstyrt med, men dersom vi tar i betraktning at de to andre nykommerne bare har 1,5 MB, så ville det ikke overrasket oss om AF51 har omtrent det samme.

Vi finner verken blåtann eller infrarød på denne modellen, så du blir også her blir nødt til å ty til en datakabel for bruk sammen med en PC. AF51 er i likhet med sine nyfødte søsken utstyrt med støtte for MMS og Java. De vanlige kalenderfunskjonene er på plass sammen med valutaomregner og stoppeklokke.

Denne modellen er ikke så ulik AL21 i ytre mål, med sine 7,9 x 4,1 x 2,0 cm. Den er også bare to gram tyngre enn skyve-broren sin, og veier inn på 80 gram. AF51 vil bli sluppet i fargene svart og grå.

Det er tydlelig at BenQ sikter seg inn mot større markedsandeler med disse nye mobiltelefonene. Det gjenstår å se hvordan modellene blir mottatt blant forbrukerne, men dersom telefonene blir lavt priset, skulle det ikke forundre oss om BenQ klarer å kapre en større del av billigsegmentet.

(Kilder: Club-Siemens.net, BenQ)

Les også
Motorolas sølvgutter
Les også
2006: Vi løfter på sløret
Les også
3 x lavpris fra SE
annonse