Tek.no

Nyhet

Mer Walkman fra Sony Ericsson

27 Sept 2005 02:01Først publisert 26 Sept 2005 02:15
annonse

Walkman til å klappe sammen

I følge det svenske nettstedet Mobil gjør Sony Ericsson nå klar en ny kamskjellsmodell for Walkman-serien sin.

Mobil har laget en egen skisse basert på de opplysningene de skal ha fått, som vi ser til høyre.

Det er her ikke tvil om at telefonens design er inspirert av Z200, en relativt enkel og lavt priset modell som kom ut høsten 2003. Skal vi tro Mobil rett, har Walkman-versjonen av Z200 helt andre spesifikasjoner å by på enn sitt designmessige opphav.

For det første ser vi at telefonen har fått en usedvanlig stor fargeskjerm på ytterskjellet. Via den ytre skjermen skal du kunne styre telefonens MP3-spiller. På denne måten slipper du å åpne telefonen for å starte, endre og stoppe musikken.

annonse

Mens den første Walkman-telefonen fra Sony Ericsson, W800i, har 34 MB innebygget minne, skal den nye Walkman-telefonen ha hele 300 MB innebygget under skallet. Det følger også med et 512 MB minnekort av typen Memorystick Pro Duo i pakken. Støtte for FM-radio skal også være på plass i følge Mobil.

Selv om det ikke er tatt med i illustrasjonen, mener Mobil å vite at telefonen har et kamera med to megapikslers oppløsning og fire ganger digital zoom i lokket. Dette er den samme oppløsningen som vi finner i kameraet til W800i.

Når det gjelder tilkoblingsmuligheter, har etterfølgeren til W800 støtte for både infrarød, blåtann og USB.

Telefonen skal også ha støtte for Push-to-talk. Dette vil i så fall være den første Sony Ericsson-telefonen med støtte for dette, og gjør at du kan benytte mobiltelefonen som en slags walkie talkie. Dette er dog ikke så interessant her i Norge, siden verken Telenor eller Netcom støtter denne tjenesten.

Bilderedigering fra Adobe
I følge Mobil har Sony Ericsson fått en ny samarbeidspartner, nemlig Adobe. Den nye Walkman-modellen skal inneholde et Adobe-program som skal kunne benyttes til bilderedigering.

annonse

Øreplugger skal også være med i pakken, og en ekstra høyttaler skal være plassert på baksiden av telefonen.

Ut i fra Mobils opplysninger kan vi tolke det dithen at den nye Walkman-modellen er av den sportslige typen. Gummilinjer langs kanten skal beskytte mot støt, og et medfølgende armbånd skal gjøre det mulig å feste telefonen til håndleddet mens du jogger. En innebygget skritteller skal også bidra til å gjøre telefonen mer sportslig anvendelig.

Hvis den nye Walkman-modellen veier det samme som Z200, vil en lengre joggeseanse med den nye Walkman-mobilen festet til håndleddet muligens bli noe slitsomt. Det er grenser for hva man orker å ha festet til kroppen på joggetur, og 98 gram vil nok bli litt i tyngste laget.

Den nye Walkman-modellen skal ikke komme på markedet før etter nyttår. Mye tyder imidlertid på at en pressemelding er rundt hjørnet.

Les også