Til hovedinnhold

BenQ trekker seg ut av Tyskland

Etter å ha blødd store summer over lenger tid, kutter BenQ nå pengeoverføringene til den tyske mobilavdelingen sin.

Dette melder det taiwanske selskapet i en pressemelding i dag.

Det betyr at rundt 3000 tyske arbeidsplasser står i fare. Det tyske datterselskapet vil i løpet av de neste dagene søke konkursbeskyttelse hos domstolen i München.

Flere andre av underavdelingene til BenQ, i Brasil og andre steder utenfor Asia, står også i fare for å bli nedlagt.

- Til tross for fremskrittene vi har gjort med å redusere kostnadene, har de stadige tapene gjort at dette smertefulle trekket ble uunngåelig, forteller styreleder i BenQ, K. Y. Lee.

BenQ overtok den tyske mobilavdelingen til Siemens i oktober 2005. Avdelingen slet allerede da med store tap, og hadde gått med underskudd i flere år før Siemens valgte å selge seg ut. BenQ har ikke klart å rette opp i situasjonen, og har måttet skyte inn store mengder kapital.

Opprinnelig var målet å få BenQ Mobile til gå i null innen slutten av året, men selskapet har hatt store problemer med å få nye modeller ut på markedet. Nå tror man ikke at det er mulig å gå i null før tidligst tredje kvartal 2007.

De store tapene i mobildivisjonen har vært en lenke rundt foten på moderselskapet BenQ, som har gått i underskudd de siste tre kvartalene. Aksjeverdien har falt med 31 prosent på seks måneder, men steg med 3,7 prosent etter dagens pressemelding.

BenQ satser nå på å gjøre det meste av mobilproduksjonen i de asiatiske produksjons- og utviklings-fasilitetene sine. Det satses fortsatt på å selge telefoner under merkenavnet BenQ-Siemens, som BenQ har rettighet til å bruke frem til 2010.

(Kilder: Bloomberg, Forbes, International Herald Tribune)

annonse