Til hovedinnhold

Ingen utvidet virkelighet for Windows Phone?

Utvidet virkelighet blir et stadig mer omfattende fenomen med applikasjoner fra både Google og Gule Sider. Før helgen var vi innom Vigelandsparken sammen med Netcom og Kulturetaten for en demonstrasjon av Den hemmelige parken.

Viktig for denne type applikasjoner er data fra telefonens sensorer. Så langt har disse inkludert kamera, elektronisk kompass, GPS-data og akselerometer - en enhet som måler telefonens bevegelser i forhold til tyngdekraften.

Gyroskoper nye i mobilsammenheng. Disse vil sannsynligvis dukke opp i mange enheter fremover - aller først i Iphone 4. Gyroskop måler alle bevegelser, også de som går rundt sin egen akse og ikke nødvendigvis kan måles kun i forhold til tyngdekraften.

Et API er et verktøy som forteller programmerere hvordan de kan utveksle informasjon med programvare eller maskinvare. Generelt pleier utgivere av operativsystemer og maskinvare å utgi slike dersom de ønsker at andre skal utvikle programvare som samhandler med produktene sine.

Både Googles operativsystem Android og Apples Iphone OS og IOS4 har API-er som tillater utviklere å benytte seg av alle de viktige enhetene for utvidet virkelighet. Windows Mobile skal ifølge nettstedet msmobiles.com ikke ha hatt slike utviklerverktøy.

Videre kan de melde at Windows Phone 7 ved lansering ikke vil ha API hverken for digitalt kompass eller gyroskop.

Dette betyr i praksis at det kan drøye før vi får se Den hemmelige parken eller Google Goggles på en telefon med operativsystem fra Microsoft.

(Kilde: msmobiles.com)

Les også
Over og ut for Garmin Asus
Les også
Lekkede bilder av ny Samsung-modell
Les også
Microsoft vil ha lyse idéer
Les også
Tidenes møljeslagsmål
Les også
En av ti Microsoft-ansatte bruker Iphone
annonse