Tek.no

Nyhet

Ukens kinopremierer uke 48

Alexander Moderhak Schindler

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

Resident Evil: Extinction

6/10

"Resident Evil:Extinction" er en actionfilm du kan trygt se med dama, med mindre hun har problemer med å se zombier spise menneskekjøtt. Filmen er basert på en rå og grafisk voldsfremstilling akkompagnert av en rosapreget handlingen med menneskelige innslag som hele tiden skal appellere til publikum. Det er klart volden og zombietrusselen blir hardere når vi kan like folkene som blir spist, lemlestet og som forgjeves kjemper for den nakne tilværelsen. På ingen måte revolusjonerende nyskapende eller dypt dette her, men det er helt greit; ikke alle filmer trenger å være det. Les hele anmeldelsen.

1408

4/10

En uinspirert og rutinert Cusack spiller en uinspirert og rutinert forfatter i denne samlebåndsskrekkissen som sikkert kommer til å tilfredsstille de lettskremte. Filmens hovedkulisse: Hotellrom ”1408”, brukes bare som et påskudd for å servere billig skrekk à la gjennomsiktige spøkelser og blafrende gardiner. En og annen effektiv scene redder ikke helhetsinntrykket.Les hele anmeldelsen.

På sporet av Michael Moore

5/10

Utover det å ”avsløre” Michael Moore mangler filmen en klar agenda. Her har som kjent ikke Michael Moore noen problemer. Filmen er ullen og går i mange forskjellige retninger. Noen ganger kritiseres Moore for å være glad i kamera, andre ganger er det metodene hans som får gjennomgå. Sjeldent er det spesielt slagkraftig. Det mest interessante er hans rolle som politisk predikant. Allikevel er det ingenting i ”På sporet av Michael Moore” som overgår det Moore selv har satt fingeren på i sine filmer.Les hele anmeldelsen.

WWW - What a Wonderful World

Politikvinnen Kenzas forelskelse i hit-mannen Kamel utgjør en av historiene i denne visuelt elegante fortellingen fra et moderne Casablanca. Livsvilkårene er marginale, men ikke uten muligheter. Casablanca er fortid og nåtid, utkant og sentrum. Er du på nett er du med uansett hvor du er, har du mobil er du tilgjengelig hvor som helst. Drømmen om den fysiske reisen til Europa eksisterer her side om side med en digital verden uten grenser. Leiemorderen, politikvinnen, hennes deltidsprostituerte venninne og de andre rollefigurene i filmen er godt gjenkjennelige sjangerfigurer som her befinner seg i en uvant setting der alt kan skje, særlig når en nysgjerrig hacker får en finger med i spillet.

annonse

Les også