Tek.no

Nyhet

Nettbutikkene kan flå deg

7 Des 2007 15:49

Visste du at du kan spare tusenvis av kroner bare på å kjøpe mobiltelefonen din fra riktig nettbutikk? En prisundersøkelse Amobil har utført viser at flere nettbutikker spekulerer i å rovprise mobiltelefoner.

Det verste prisspriket

Det verste eksempelet er Motorolas Razr2 V8. Mens CDON.com tar 2679 kroner for telefonen, skal Mobilland ha svimlende 6202 kroner. Du kan altså kjøpe deg to eksemplarer av Razr2 V8 for det du betaler for én hos Mobilland.

En annen telefon som selges til vidt forskjellige priser er Nokia 8800 Sirocco. Her kan du spare 3427 kroner på å velge rett nettbutikk.

Skal du handle deg LGs KE970 Shine, bør du også være forsiktig. Prisforskjellen mellom nettbutikkene er på flere tusen kroner eller nærmere 165 prosent - det største spriket i undersøkelsen.

Også på de mest populære mobiltelefonene er det store prisforskjeller.

Handler du

Sony Ericssons P1i

i rett butikk, kan du spare nesten 2500 kroner.

S500i

fra samme produsent har et prisskille på drøyt 2400 kroner.

Det er først og fremst på de dyreste og mest populære telefonene du risikerer å gå på en prissmell. På billigtelefoner er ikke forskjellene så store, og prisen varierer sjelden mer enn 3 - 500 kroner på de modellene vi har sjekket.

Bruk prisguiden

Vi anbefaler deg å bruke prisguiden vår når du skal handle deg ny mobiltelefon. Her kan du sammenligne prisene til over 40 norske nettbutikker.

GÅ TIL PRISGUIDEN »

Du bør merke deg at billige nettbutikker kan ha sine mangler i form av dårligere kundeservice og vilkår og høyere fraktpriser. Vi anbefaler deg å lese andres erfaringer med nettbutikken før du handler.

Les også
Nokia avslører strømslukene
Les også
Tjener penger på strålings-propaganda
Les også
Er du et miljøsvin?
annonse