Nyhet

- Ikke plass til flere norske 3G-nett

I går kunne vi fortelle at vi kommer til å få en ny 3G-operatør i Norge, når den fjerde og siste 3G-lisensen skal auksjoneres bort i månedskiftet mellom september og oktober.

Men teleanalytiker John Strand har liten tro på at en tredje 3G-operatør vil lykkes i Norge. Bakgrunnen for sitt seneste utsagt henter han fra Sverige og Danmark.

- Det er vanskelig å tjene penger på 3G, men det er lett å tape. 3 har tapt rundt 10 milliarder kroner i Sverige og Danmark, Telia har tapt milliarder i Danmark og 3G-utbyggingen var en grunn til at Orange trakk seg ut av Danmark og Vodafone trakk seg ut av Sverige, sier han til Inside Telecom.

Strand mener det norske 3G-markedet allerede er fullt. Og selv om det nå er blitt billigere å bygge 3G-nett enn det var tidligere, koster det fortsatt mange penger å skaffe seg kunder.

Vil ha dekning over alt
Analytikeren har heller ikke noen tro på et 3G-nett som bare skal tilby dekning til én storby, som for eksempel Oslo. Han mener at folk ikke vil nøye seg med dekning bare i byen. I dag vil Ola Nordmann også ha muligheter for 3G-surfing på hytta og på sjøen.

– Uten meget gode vilkår for nasjonal roaming har de nye operatørene i alle fall ikke noen sjanse, sier han.

Blant aktørene som har meldt sin interesse for den siste 3G-lisensen, finner vi blant annet Hello-gründer Nadir Nalbant, samt Network Norway og Automobil Invest. Et fjerde selskap skal også delta i budrunden, men selskapets navn holdes foreløpig hemmelig.

Den tredje 3G-lisensen eies for øvrig av operatøren 3, som foreløpig ikke har satt i gang noen byggeplaner her i Norge.

Du kan lese mer om den siste 3G-lisensen i saken "Ny 3G-operatør til Norge neste måned?".

(Kilder: Inside Telecom)

Les også
Ny norsk 3G-operatør neste måned?
Les også
Mobilsalget har stagnert
Les også
Norge kan få ny 3G-operatør
annonse