Tek.no

Nyhet

Spill Quake på mobilen

4 Juli 2005 01:25Først publisert 3 Juli 2005 23:55
annonse

Det er ikke lenge siden vi fikk vite at Doom snart vil finne veien til mobiltelefonen, og nå annonserer id Software at Quake følger etter. Quake Mobile vil først dukke opp på en ikke-navngitt telefon, som vil lanseres av en foreløpig ukjent koreansk mobilprodusent denne måneden.

Quake ble enormt populært da det ble sluppet som PC-spill i 1996 og fikk fort millioner av fans over hele verden. Spillet satte en helt ny standard med sin heftige 3D-grafikk, kjappe og intense spillopplevelse i tillegg til nyskapende flerspiller-muligheter.

Mange av oss har nok brukt flerfoldige nattetimer på Quake opp gjennom årene. Representanter bak mobilversjonen er overbevist om at både gamle og nye Quake-spillere vil glede seg over at spillet relanseres i mobilformat.

- Quake Mobile tar all spenningen, spillingen og stemningen fra det originale PC-spillet og gjør det tilgjengelig i lommeformat, sier Todd Hollenshead, administrerende direktør hos id Software. Vi gleder oss allerede til den første mobile deathmatchen, sier han videre.

Det er Bare Naked Productions som utvikler Quake Mobile for en helt ny generasjon av avanserte mobiltelefoner med innebygde 3D-brikker. Dette skal gjøre telefonen i stand til å vise komplekse 3D-omgivelser og objekter.

Mange likheter med PC-versjonen

De som har vært så heldige å allerede få prøve Quake Mobile på en test-enhet rapporterer om jevn og god bildekvalitet, uten antydninger til hakking. Lydeffektene var også tilfredsstillende, men noe av den mest karakteristiske Quake-musikken er utelatt på grunn av plassproblemer.

annonse

Det er uklart om samtlige av våpnene i PC-versjonen vil gjøres tilgjengelig, men i følge ryktene skal det være mer enn nok til at vi ikke blir skuffet.

Flerspiller-funksjonen som gjorde Quake så revolusjonerende er bevart, og spillere av Quake Mobile vil kunne skyte løs på hverandre, for eksempel over GPRS. Du skal kunne spille mot opptil 16 andre samtidig.

Mobilspillet vil forøvrig være det første i sitt slag som gir deg valget mellom ulike modifikasjoner, såkalte mods som Quake har utallige versjoner av. Kanskje kan vi snart spille capture the flag på mobiltelefonen?

Vant pris

Det skyteglade mobilspillet har allerede rukket å skape mye blest og oppmerksomhet rundt seg. Det ble kåret til beste mobilspill ved Gamespots E3 2005 Editors Choice Awards, og Quake Mobile ble der beskrevet som et spill med sjokkerende god kvalitet.

Det hersker liten tvil om at Quake Mobile vil sette noen solide krav til mobiltelefonen, og det er foreløpig uvisst når vi får se slike telefoner her i landet. I tillegg til den ulanserte koreanske mobilen vil spillet om ikke lenge dukke opp på en like ukjent ATI-telefon.

(Kilder: MobileGameFaqs, ignic, GamesIndustry, GameSpot)

Les også
Gjør 2D om til 3D
Les også
Vil ha mobilspill-idéer
Les også
Doom for mobilen
annonse

Les også