Tek.no

Nyhet

Norman lanserer nye sikkerhetsløsninger

Arsæll Benediktsson
3 Nov 2009 08:56

Norman har lansert to løsninger, den ene løsningen er utviklet for å avdekke- og sikre programsårbarheter, og den andre er en sikkerhetsløsning mot datatap og uautoriserte programmer.

Norman Patch and Remediation

Norman Patch and Remediation er en ny sikkerhetsløsning utviklet for å avdekke og fjerne sårbarheter i operativsystemer og programmer. Løsningen vil ifølge en pressemelding hjelpe bedrifter med å løse sikkerhetsproblemer forårsaket av at systemer ikke er oppdatert med de siste programoppdateringer.

Løsningen vil automatisk hente nødvendige oppdateringer, distribuere oppdateringene og tette hullene for å hindre at disse blir utnyttet.

Videre skal løsningen gi en sikker og rask oppdatering av programsårbarheter i selskaper. Den sørger for at IT-avdelinger effektivt kan utvikle proaktive sikkerhetsrutiner tilpasset komplekse og heterogene miljøer.

Norman Patch and Remediation inkluderer blant annet følgende funksjoner:

 • Overvåkning av programsårbarheter.
 • Automatisk innsamling, analyse og distribusjon av programoppdateringer.
 • Sikring av virksomheten mot ormer, trojanske hester, virus og andre trusler
 • Sårbarhetsgjennomgang og automatisk programoppdatering på tvers av populære operativsystemplattformer (Windows, Linux, MacOS, Sun Solaris, HP osv.).
 • Distribusjon av bulkoppdateringer: leverer flere oppdateringer til flere datamaskiner i én distribusjon.
 • Regelbasert administrasjon – sikrer at alle systemer dekkes av en standard grunnleggende policy for å være sikret mot programsårbarheter.

Pris og tilgjengelighet
Norman Patch and Remediation skal allerede være leveringsklar. Les mer om produktet på denne siden. Prisinformasjon får du ved å sende inn forespørsel via denne siden.

Patch and Remediation er tilgjengelig som 30-dagers prøveversjon på norman.com.

Norman Application & Device Control

Norman Application & Device Control er en ny sikkerhetsløsning for bedrifter, som ifølge pressemeldingen skal forhindre tap av data og proaktivt beskytter mot uautoriserte applikasjoner. Normans nye løsning skal gi full kontroll på mobile lagringsenheter og sørger for at programvare som ikke er godkjent av bedriften, ikke lar seg starte.

Løsningen beskytter endepunktene mot skadelige programmer og ukjente trusler, og krever at brukeren kun benytter programvare godkjent av bedriften. Med løsningen kan bedriften administrere, overvåke og kontrollere programmer fra et sentralt overvåkningssystem, og definere regler som bestemmer hvem som gis tillatelse, og hva slags informasjon som kan kopieres til eksterne lagringsenheter.

Bruken av "whitelists" sikrer at bare godkjente programmer tillates kjørt på PC-er, driftskritiske servere og POS-terminaler (salgsterminaler). Enhetskontroll gjør at kun autorisert personell gis adgang til spesifikke datakilder som kan kopiere forhåndsklarert informasjonen til eksterne minneenheter. Kryptering kan også kreves ved kopiering, noe som er med på å hindre at data kommer i feil hender om lagringsenhetene forsvinner. Løsningen har også overvåkningsmuligheter som viser hvem som kopierer ut informasjonen, når dette gjøres, og hvilken informasjon som flyttes/kopieres.

Norman Application & Device Control inkluderer blant annet følgende funksjoner:

 • "Whitelisting" / standard nekting: tilordner tillatelser for godkjente bærbare enheter og medier til enkeltstående brukere eller brukergrupper.
 • Policybasert tvungen kryptering for flyttbare lagringsenheter: krypterer flyttbare enheter sentralt (for eksempel minnepinner).
 • Rapporterer automatisk hvilke programmer som er i bruk i hele bedriften.
 • Angir sikkerhetspolicy ved hjelp av "whitelist"-tilnæring med globale regler, brukerregler – og/eller maskinspesifikke regler – basert på bedriftens behov.
 • Fremtvinger policyer for programvarebruk i hele nettverket.
 • Logger automatisk nettverkshendelser som er knyttet til sikkerhetspolicy, for endepunktene.
 • Installerer inngrepssikre agenter , som ikke kan fjernes uten godkjenning, ved hvert endepunkt i nettverket.
 • Fullstendig støtte for både Windows Active Directory og Novell Edirectory / NDS-strukturen.

Pris og tilgjengelighet
Norman Application & Device Control skal allerede være leveringsklar. Les mer om produktet på denne og denne siden. Prisinformasjon får du ved å sende inn forespørsel via denne eller denne siden.

Norman Application & Device Control er tilgjengelig som 30-dagers prøveversjon på norman.com.

(Kilde: Norman)

Les også
Beskyttelse mot skadelig programvare
Les også
Norton Internet Security 2010
Les også
Microsoft oppdaterer Windows
Les også
Panda Cloud Antivirus lansert
Les også
Canon lanserer skannere
Les også
Panda med sikkerhet for bedrifter
Les også
Ny kryptering for større bedrifter
Les også
Slurver med sikkerhet
annonse

Les også