Tek.no

Nyhet

Spill-myten om GNU/Linux skal avlives

Brendan Johan Lee
11 Aug 2009 12:00

Du har helt sikkert hørt det før. GNU/Linux er et kjempefint operativsystem, men det passer ikke til folk som ønsker å spille spill. Enkelte hevder, derimot, at dette er en myte og at det finnes en rekke svært gode alternativer, også på GNU/Linux. Linuxlinks er et av nettstedet som er svært så ivrige etter å avlive denne myten, noe de forsøker å gjøre ved å stadig lage lister over de beste spillene.

Siste stikk er en en ny liste over de siste 42 toppspillene på GNU/Linux, noe som følger i rekken av 105 spill, spill som Linuxlinks hevder er av ypperste kvalitet.

Tre absolutte krav er stilt til spill som skal inkluderes på topplistene: Spillet skal være gratis. Det skal ikke koste noe å spille det, ei heller å laste det ned. Spillet skal kjøre direkte på GNU/Linux, altså er spill som bare fungerer i Wine, programvaren som gjør det mulig å kjøre Windowsprogramvare på UNIX-like operativsystemer, utelukket. Til slutt må spillene være mer eller mindre ferdigutviklet.

Hvert av spillene på disse listene presenteres med en oversikt over spillet, korte beskrivelser, oversikt over spillets funksjoner og skjermskudd. Med andre ord er dette en glimrende ressurs for de av oss som ikke bare er trauste og seriøse brukere, men som ønsker litt underholdning mellom slagene.

Også på vårt forum finnes det gode ressurser for de av oss som ønsker å spille spill også på GNU/Linux. Tråden Gratisspill til Linux og Windows er en utmerket ressurs, men også et generelt søk på forumet vil avsløre en rekke godbiter for den som ønsker å spille på sin favorittplattform.

Her på nettverket finnes det også gode ressurser. Vi har en serie på tre artikler som omhandler spill som fungerer i Wine: del 1, del 2, og del 3 samt Spill dine spill i Linux - del 1 og Spill dine spill i Linux - del 2.

God spilling!

Les også
FreeBSD 8.0 neste måned
Les også
Novell reduserer openSUSE-support
Les også
Linux: Et potensielt spillmarked?
Les også
World of Goo selger mer på Linux
Les også
Wines spillgalleri - Del 3
Les også
Spill Spore i Linux
Les også
Valve vil støtte Linux
Les også
Linux får flere spill
Les også
Wines spillgalleri - del 2
Les også
Spill dine spill i Linux - del 2
Les også
Spill dine spill i Linux - del 1
annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading