Til hovedinnhold

Ny brettbar mobil lansert til drøyt 3.000 kroner

Bak den står narkobaronen Pablo Escobars bror.

Escobar Fold 1 er en brettbar telefon til en brøkdel av prisen av en Samsung Galaxy Fold eller en Huawei Mate X.
Escobar Inc
Stein Jarle Olsen

Narkobaronen Pablo Escobars bror Roberto Escobar tar opp konkurransen med Samsung, Huawei og Motorola når han nå lanserer den foldbare telefonen Escobar Fold 1.

Av disse er det Huawei Mate X som ligger nærmest Escobar Fold 1, ettersom begge har den store skjermen på «utsiden» og ryggen innvendig når den er sammenbrettet.

Og i motsetning til de øvrige tre, som har priser mellom 15.000 og 22.000 kroner, skal Escobar Fold 1 bli rimelig: 349 dollar for en versjon med 128 GB lagring tilsvarer omtrent 3.200 kroner før moms og fortollingsgebyr (og omtrent 4.350 kroner etter).

Da er også frakt inkludert. En versjon med 512 GB lagring koster 499 dollar, snaue 6.100 kroner inkludert moms og fortollingsgebyr.

Escobar Fold 1 har folden på utsiden, lik Huawei Mate X.
Escobar Inc.

Men...har vi ikke sett dette før?

Telefonen byr ellers på Snapdragon 855-prosessor, henholdsvis 6 og 8 GB RAM og et batteri på 4000 mAh. Skjermen måler 7,8 tommer i utbrettet versjon, og har en oppløsning på 1920 x 1440 piksler som igjen gir en pikseltetthet på 308 PPI. Telefonen leveres ellers med Android 9.0.

To kameraer på henholdsvis 16 og 20 megapiksler, begge med f/1.8 og optisk stabilisering, tar seg av fotooppgavene. Både spesifikasjonene og utseendet minner ekstremt mye om Royoles Flexpai-telefon som vi så på CES-messen i Las Vegas tidligere i år, så sannsynligvis har Escobar rett og slett vært på handletur og fått kledd telefonen i sitt eget skall.

Se bare her:

Escobar Fold 1.
Royole Flexpai.

Det hindrer ikke Roberto Escobar i å komme med store lovnader overfor nettstedet Digital Trends. Han hevder skjermen er laget i en spesialutviklet plastvariant som er «uknuselig», i motsetning til Samsungs variant, som han hevder er av glass.

Den skal også være betydelig vanskeligere for myndigheter og andre å bryte seg inn i enn telefoner fra andre produsenter.

Produksjonen skal være begrenset til 100.000 enheter, solgt eksklusivt fra Escobars nettsted. Telefonen vil leveres fra Storbritannia, heter det der.

annonse