Nyhet

Nå fornyes hele Google Maps

Feirer 15-års jubileum med nye funksjoner og nytt ikon.

På førstkommende lørdag er det femten år siden Google lanserte karttjenesten Google Maps. For å feire merkedagen slipper de et helt nytt design til appen, som både gir den et lite grafisk løft, samt en håndfull nye funksjoner.

Nytt ikon

Det første du vil se, enten du bruker Android eller iOS, er at Google Maps ikke lenger ser ut som et lite utsnitt av et kart, men i stedet en liten kartnål i Googles velkjente fire farger.

Før og etter.

– Ikonet er inspirert av det som har vært et kjennetegn ved Google Maps helt fra begynnelsen – kartnålen – og representerer skiftet tjenesten har vært gjennom; fra kun å ta brukeren til en destinasjon, til å kunne hjelpe brukeren med å oppdage nye steder og få nye opplevelser, skriver Helle Skjervold, Googles kommunikasjonssjef i Google Norge, i en e-post til Tek.no.

Sjekk om bussen er kald før du bestiller billett

En ny funksjon som ikke blir tilgjengelig umiddelbart, men som kommer i mars, vil gi mer informasjon om kollektivtrafikken enn tidligere. I fjor lanserte Google en funksjon som kunne forutsi hvor full en buss, et tog eller en undergrunnsbane er, basert på tidligere reiser. Nå utvider de dette til å inkludere enda flere parametere.

Kart-appen skal kunne si, basert på tidligere kunders erfaringer, om temperaturen ombord på bussen (eller andre fremkomstmidler) er klassifisert som litt kaldere eller varmere enn forventet. Det samme skal gjelde tilgjenglighet, sikkerhet om bord og antall vogner. Sistnevnte er visst bare tilgjengelig i Japan.

To faner blir til fem

I dagens app er det to faner i bunnen – Utforsk og Reiserute – men fremover vil det være fem forskjellige knapper å trykke på i bunnen av appen.

Utforsk-knappen består, og vil fortsatt vise deg destinasjoner i nærheten av der du befinner deg.

Reiserute-knappen er byttet ut med noe som bare heter Start, men funksjonaliteten virker å være omtrent den samme. Her kan du sette opp den mest effektive reiseruten din, samt sette opp dine daglige reiseruter for å få trafikkoppdatering i sanntid.

Lagret er en ny knapp som lar deg se alle stedene andre Google Maps-brukere har laget. Det skal visst være laget 6,5 milliarder forskjellige steder i løpet av appens 15 års levetid, så det er nok av ting å skrolle gjennom her.

Bidra-knappen gjør det enklere enn før å laste opp bilder eller informasjon om ting i nærheten av deg. Altså i tilfelle du vil bidra med litt lokalinformasjon til steder som dukker opp i appen.

Oppdatert skal være en informasjonsstrøm med populære steder som du angivelig «bare må se», ifølge pressemeldingen. Her skal du også kunne chatte direkte med virksomheter i nærheten for å få svar på spørsmål.

Den nye oppdateringen slippes til både iOS og Android torsdag denne uken.

annonse