Til hovedinnhold

Nå kan du strømme Xbox til mobilen

Xbox Console Streaming er nå tilgjengelig i testversjon også i Norge.
Microsoft

I oktober i fjor lanserte Microsoft en test av sin såkalte Xbox Console Streaming, men testen var begrenset kun til brukere i Storbritannia og USA. Nå varsler de at testen utvides til alle markeder med støtte for Xbox One, deriblant Norge.

Xbox Console Streaming gjør at du kan strømme ethvert Xbox One-spill du eier fra spillkonsollen til en Android-mobil eller Android--nettbrett. Dette inkluderer også spill du har tilgang til via selskapets «Game Pass».

Både på wifi og mobilnett

Du kan strømme både over wifi og over mobilnettet, og Microsoft anbefaler minst 10 Mbit/sek nedlastingshastighet og 9 Mbit/sek opplasting, men tjenesten kan fungere med så lite som 4,75 Mbit/sek. Forsinkelsen i nettet bør heller ikke være mer enn 60 millisekunder.

Strømmingen skjer imidlertid lokalt, og krever at du har spillet kjørende på Xboxen din samtidig. Den skiller seg altså fra for eksempel Project Xcloud, som er Microsofts prosjekt for å lage en Google Stadia-lignende tjeneste med spillstrømming fra nettskyen.

Noen krav

For å bruke Xbox Console Streaming-appen må Android-enheten din ha Android 6.0 eller høyere, og du må ha en Xbox One-kontroller med blåtann-støtte for å kunne spille. Du må dessuten ha en Microsoft-konto med en Xbox-profil.

Inntil videre må kontoen din også være registrert som såkalt Xbox Insider, og konsollen din må dessuten være en del av Xbox One Update Preview Ring.

Begge disse er imidlertid gratis og tilgjengelige for alle Xbox One-brukere, men krever altså en liten innsats før du får tilgang til strømmingen. Kun Xbox One-spill er foreløpig støttede, altså ikke bakoverkompatible spill fra tidligere generasjoner.

annonse