Tek.no

Nyhet

Slik ser det ut når en Tesla stopper automatisk for et rødt lys

30 Mar 2020 07:35

Via en video lagt ut på Twitter rett før helgen får vi et lite innblikk i hvordan Teslaer i fremtiden vil stoppe ved lyskryss helt automatisk. Funksjonen er et steg videre i selskapets vei mot helt selvkjørende biler.

I videoen lagt ut av Twitter-brukeren Out of Spec Motoring, kan man se visualisering av både lysene og stoppstripen tydelig på skjermen, og bilen registrerer om det er rødt eller grønt lys. Så fort lyset går over fra rødt til grønt, begynner den sakte å kjøre automatisk videre.

Her ser du videoen:

Stor oppgradering

Tesla-sjefen Elon Musk har i årevis snakket om hvordan de snart er klare for å lansere funksjoner som skal gjøre Teslaer helt selvkjørende, men tidsestimatene blir stadig flyttet. På tampen av 2019 slapp selskapet det Musk kalte en «preview» på full selvkjøring, som skulle vise seg å være en litt mer avansert form for visualisering av hva bilen ser rundt seg mens man kjører. På visualiseringsbildet på skjermen dukket det etter oppdateringen nemlig opp stopplinjer, søppelbøtter og trafikklys, men bilen kunne ikke gjøre mer enn å bare vise at den så dem.

I den nye videoen som er lagt ut av Out of Spec Motoring, ser man altså at bilen faktisk bruker denne informasjonen til noe.

Når slippes funksjonen?

Som Electrek nevner virker det altså som at personen bak Out of Spec Motoring ser ut til å ha tilgang til Teslas betaprogramvare, som får nye oppdateringer tidligere enn andre.

Nå som den nye funksjonen testes ut av beta-brukere, er det et tegn på at det nærmer seg full lansering for andre Tesla-eiere også.

Funksjonen krever imidlertid selskapets dyreste oppgraderingspakke, nemlig «Evnen til å kjøre helt på egen hånd». Den har variert i pris de siste årene, og blitt stadig dyrere, men koster nå 50.000 kroner for nye eiere å legge til.

annonse