Tek.no

Nyhet

Nå er klapptelefonen på vei tilbake

Motorola Razr er lekket i flere bilder og kan komme snart.

Motorola/@evleaks
4 Nov 2019 11:47

Klapptelefoner har ikke akkurat vært på moten på ganske mange år, men for 10–15 år siden var dette noe nesten alle og enhver gikk rundt med i lomma. Dette var rett før smartmobilenes inntog, og ikke minst før berøringsskjerm var allemannseie.

Siden har både Samsung, LG og Doro prøvd seg uten særlig suksess, før førstnevnte i år lanserte den beryktede Galaxy Fold.

Nå melder 9to5Google at også Motorola snart ser ut til å hive seg på den nye trenden, og kan lansere en klapptelefon med det gamle Razr-navnet allerede 13. november. Selskapet skal allerede ha sendt ut invitasjoner til en lansering den datoen, med slagordet «An original unlike any other» hengende ved.

Telefonen antas å benytte samme type skjermteknologi som i den allerede lanserte Galaxy Fold, som har fått svært blandet mottagelse. Først ble den trukket fra markedet etter at det viste seg at skjermen og hengselen ble ødelagt svært lett, og da den kom tilbake virket det fortsatt som et litt uferdig produkt.

Om Razr-telefonen vil ha samme problemer vites ikke, men at den må benytte bøyelig OLED (som i Fold) er det nok liten tvil om. Den må jo tross alt kunne brettes, som bildene under viser tydelig at er tiltenkt:

Ser «normal» ut når den er åpen

Når telefonen er lukket ser det ut til at den vil ha en varslingsskjerm på utsiden, slik at man kjapt kan se hva som har skjedd uten å åpne telefonen. I åpnet form ser telefonen mer eller mindre «normal» ut, foruten at skjermen er buet utover i både toppen og bunnen. I bunnen finner du dessuten en utstikkende leppe, som også ser ut til å huse en fingeravtrykksleser.

Skjermstørrelse, innmat og byggematerialer er foreløpig ukjent, men en lang rekke bilder (som du kan se i saken) har blitt lekket av den kjente Twitter-kontoen @evleaks, som mannen Evan Blass står bak. Sannsynligvis får vi vite mer når telefonen etter alt å dømme lanseres 13. november.

annonse