Tek.no

Nyhet

Større batteripakke på ny Tesla-variant

Den nye «Plaid»-versjonen av Model S og Model X er ventet å komme allerede til neste sommer.

Tesla
Slik ser Model S ut i dag.
7 Nov 2019 08:32

Teslas øverste sjef, Elon Musk, bekrefter nå at den nye «Plaid»-versjonen er ventet å komme til sommeren 2020. Sammen med ny drivlinje, vil også den nye utgaven av Model S og Model X få en større batteripakke, lover Musk.

Per i dag kan selskapet friste med maksimalt 100 kilowattimers batteri, noe som gir en rekkevidde som hevder seg i toppen blant dagens elbiler.

Med den nye Plaid-utgaven kan det virke som Tesla sikter seg inn på to mulige rekorder. Både rekkevidde og hurtighet.

Omfattende tester på Nürburgring

Ifølge nettsiden Electrek har Tesla drevet med oppfattende testing av den nye Plaid-varianten de siste to månedene.

Selskapet har lagt testingen til legendariske banen Nürburgring i Tyskland, som i flere år har vært den store målestokken innen ytelse og kjøreegenskaper blant bilprodusentene.

Den nye versjonen vil få i alt tre motorer, som skal gjøre Plaid til den aller raskeste varianten Tesla tilbyr blant Model S og Model X.

Enn så lenge har ikke selskapet gått ut med hvilken tid de har klart å sette rundt den snaut 26 kilometer lange racingbanen i Tyskland. Likevel står 7.13 å lese på en rekke nettsider som den uoffisielt beste tiden til bilen. Hvilket i så fall er 29 sekunder raskere enn den offisielle tiden til Porsche Tycan Turbo på 7.42.

Men de har tidligere sagt at bilen har klart en runde rundt Laguna Seca, en annen velkjent bane, på respektable 1 minutt, 36 sekunder og 55,5 hundredeler.

Til sammenligning skal ifølge Wikipedia banerekorden for eldrevne kjøretøy være 1.31.376, og er satt av en elektrisk motorsykkel.

120 kilowattimer ?

Sammen med bedre ytelse i form av fart og akserelasjon, bekrefter Musk også nå via Twitter at Plaid-utgaven også vil bli levert med et større batteri enn tidligere modeller av Model S og Model X.

Nøyaktig hvor stort dette nye batteriet blir sier han dog ikke noe om. I dag er det 100 kilowattimers batteri som er det største du får fra Tesla.

Musk har tidligere uttalt at 120 kilowattimers batteri har vært det største som er mulig å sette i disse bilene. Likevel spekuleres det i at selskapet kan ha gjort fremskritt i denne typen teknologi som nå gjør at det også kan bli enda mer.

Fra før har for eksempel Tesla uttalt at den kommende Roadster-modellen skal få et batteri på hele 200 kilowattimer.

Tesla har nok siktet seg inn på spesielt en konkurrent med Plaid:
Sjekk ut vårt første møte med Porsche Taycan »

(Kilde: Twitter)

annonse

Les også