Tek.no

Nyhet

Seagate slipper dokkingstasjon for gamere

Pluss sin første SSD med PCIe 4.0.

Seagate FireCuda Gaming Dock.
Seagate
Vegar Jansen
14 Nov 2019 13:00

Tradisjonelt sett er nok Seagate mest kjent som en ren harddiskprodusent, men over de siste årene har de naturligvis også fått på plass SSD-er i sin portefølje.

Den spesielle Thunderbolt 3-dokkingstasjonen som går under navnet FireCuda Gaming Dock er dog en virkelig nyvinning. Stasjonen er i hovedsak påtenkt bærbare datamaskiner, og sørger da for at du kjapt kan bruke denne med en skikkelig datamus, tastatur, LAN og en større skjerm.

Dokkingstasjonen kan også utstyres med en M.2-SSD.
Seagate

Det som gjør dokkingstasjonen ekstra spesiell, er at den også har en harddisk på fire terabyte innabords. Som bonus får du dessuten et ledig M.2-spor for en NVMe-SSD. Føler du behovet, vil du da kunne oppgradere den med enda raskere lagring for spill og den slags.

I tillegg har dokkingstasjonen – helt i vår tidsånd – RGB-belysning som kan tilpasses humøret eller forskjellige systemer.

RGB-lys må til i disse dager.
Seagate

Av tilkoblingsmuligheter har Seagate FireCuda Gaming Dock to Thunderbolt 3-porter (én for PC, én for annet utstyr), DisplayPort 1.4, gigabit LAN, 2 x 3,5 mm for lyd inn og ut, samt 5 x USB 3.1 Gen2.

Eventuell tilgjengelighet og pris i Norge er ikke kjent i skrivende stund.

Nytt SSD-flaggskip

Foruten sin spesielle nye lagringsstasjon frisker også Seagate opp i SSD-rekkene. Den nye toppmodellen mot forbrukerne har fått navnet FireCuda 520, og skal være selskapets første SSD med PCIe 4.0. Ifølge Seagate selv skal den kunne by på nesten 45 prosent raskere hastigheter enn tidligere generasjoner.

Per i dag er det dog kun systemer med en AMD Ryzen-prosessor i 3000-serien som kan nyte av fjerdegenerasjons PCIe-teknologi.

Seagate

FireCuda 520 kommer i kapasiteter på 500 GB, 1 TB og 2 TB. Oppgitt maksimal sekvensiell lesehastighet er 5000 megabyte per sekund, mens skrivehastigheten skal kunne komme opp i 4400 MB/s. IOPS er oppgitt til 760k og 700k for henholdsvis lesing og skriving.

Som Seagates andre SSD-er kommer den nye modellen med fem års garanti fra fabrikken.

Norske priser er ennå ikke kjent, men i USA ligger disse på 125 dollar for 500 GB, 250 dollar for 1 TB og 430 dollar for 2 TB.

Les også
USB4 klar – ypper med Thunderbolt 3
annonse

Les også