Tek.no

Nyhet

OnePlus har avslørt konseptmobil med skjulte kameraer

Gjemmes av et glass på baksiden.

Glasset over kameraene på OnePlus Concept One kan bli svart og skjule linsene helt når de ikke er i bruk.
Finn Jarle Kvalheim
3 Jan 2020 14:50

Concept One er navnet på telefonen OnePlus har vist frem i en fersk video. Det kanskje mest spennende med telefonen er at den bruker en spesiell type glass for å skjule kameralinsene sine helt når de ikke er i bruk.

Konseptet er kjent fra vinduer med lysdemping, slik som du kan få i alt fra Boeings Dreamliner-fly til påkostede møteromsvinduer - og i sportsbiler fra McLaren. Sistnevnte er et merke OnePlus samarbeider med fra før, og de samarbeider visstnok også om Concept One-mobilen.

Minner om dagens 7T Pro

Foreløpig er ikke hele telefonen vist frem. Baksiden som er synlig i videoen viser at kameralinsene gradvis blir synlig. Telefonen skal ikke ha noen synlig kamerahump.

Selve kameraet er det samme som er å finne i OnePlus 7T Pro, og er dermed et trippelkamera med vidvinkel, zoom og til sist et vanlig kamera på 48 megapiksler.

Det som er synlig av resten av designen ser ut til å minne en del om dagens Pro-modeller fra OnePlus, med detaljer i den samme metalliske gullfargen som er å finne spesialmodellen 7T Pro McLaren.

Hvor «konsept» blir den?

Om resten av telefonen er like spesiell som linsene som dekker kameraoptikken vil vise seg ganske snart. Telefonen skal vises frem den 7. januar i Las Vegas under dingsemessen CES.

En annen ukjent faktor er prisen. Vi får opplyst fra OnePlus at det vil bli laget et begrenset opplag av denne telefonen, og når selskaper døper tingene sine med «konsept»-ordet stiger ofte prisen en del også. Samtidig skal det sies at du betaler forholdsvis lite ekstra for McLaren-versjonen av 7T Pro, selv om både design og deler av innmaten er oppgradert.

Tek.no er til stede på CES, så se opp for artikler om Concept One og en rekke andre nye produkter.

annonse

Les også