Nyhet

Snakket i mobilen under landing

Joe David Jones fra Texas fikk 500 dollar i bot og enorm mediedekning da han snakket 20 minutter i mobiltelefonen under landing i Dallas i USA i helgen. Men tross advarsler, flyet styrtet ikke.

Strengt forbudt

Mobilbruk i fly er strengt forbudt etter amerikansk lov, men Jones hadde glemt å skru av telefonen før avgang. Når flyet nærmet seg Dallas fikk derfor han en tekstmelding med beskjed om at faren hadde fått hjerteinfarkt og at helsepersonell måtte kontaktes øyeblikkelig. Jones valgte å ringe opp, og hadde en 20 minutter lang samtale med legene, tross flypersonalets klare ordre om at han måtte skru av telefonen.

Hendelsen skaper nå debatt om hvorvidt det i slike tilfeller skal være lov å bruke mobiltelefonen på fly. Som kjent har flere flyselskap i Europa, Asia og Midtøsten allerede tillatt mobilsamtaler i flyet under selve flyturen, gitt at flyet har egen basestasjon ombord. I USA er dette totalforbudt, blant annet for å forhindre terror.

Samtidig stilles det også spørsmål ved i hvor stor grad mobilsignaler kan påvirke flyets navigasjonssystemer, slik man lenge har trodd.

Kunne fått 125 000 kr i bot

Flyselskapet Southwest sier på sin side at de kun fulgte prosedyre, og derfor tilkalte politi på bakken så snart flyet landet. Ifølge flyselskapet ville brudd på reglementet fra deres side kunne resultere i en bot på 25 000 dollar, eller vel 125 000 kroner.

Jones har i ettertid beklaget opptrinnet overfor flyselskapet, men sier samtidig i en kommentar at samtaler må være tillatt når det står mellom liv og død. Om faren til Jones overlevde eller ikke, skriver mediene ingenting om.

(Kilder: Statesman.com, Engadget)

Les også
Snart letter USA på mobilreglene i fly
Les også
Risikerer 16 000 kroner i mobilbot
Les også
Gir deg tre minutter under katastrofen
Les også
Mobil på flyet kan være en flopp
Les også
Nå er mobil på flyet lov
Les også
Ikke ring på flyet!
Les også
Ring på flyet til våren
annonse