Tek.no

Nyhet

Ødelegg julen med den vitenskapelig korrekte Julenissen

Denne julenissen er ikke julens talsmann. Tvert imot.

Skjermdump fra Youtube.
23 Des 2013 08:00

Når det nærmer seg jul pleier nok de fleste av oss å tenke på nissen, engelske kirkekor, engler, gaver og alle de hyggelige tradisjonene rundt jul. Mange setter seg nok også ned og ser på tradisjonelle julefilmer som "Tre nøtter for Askepott" eller den klassiske Disney-føljetongen. Skaperne bak "Scientifically Accurate Santa" hadde nok ikke disse hyggelige tankene i bakhodet da de skapte denne videoen, som for øvrig heller ikke er noe man ser på for å endelig få inn julestemningen. (Videoen kan sees nederst i saken)

Et mørkt bilde av nissen

I videoen er vises det hvordan julenissens egentlige ferd ville vært, og hvilke dimensjoner oppdraget hans ville fått. Nissen ville blant annet ha måttet bevege seg med en fart på 3000 ganger lydens hastighet, samt båret vekten av over 300.000 tonn gaver.

Nissen er imidlertid heller ikke så uskyldig som man først skulle tro. Ifølge videoen finnes det nemlig ikke alver, og gavene lages derfor av ulønnede barnearbeidere. Er du blant foreldrene som vil verne om dine barns forestillinger om julen og ikke minst vil unnslippe å påføre dem varige mén, ikke vis dem denne videoen!

Interessert i julerelatert teknologi?
Dette er den virkelige verdens svar på nissens hjelpere »

(Kilde: Gizmodo)

Les også
Julenissen får robothjelp
Les også
Ikke la jule-appene dale ned i skjul
Les også
Better Christmas List: Få kontroll på julegavene
annonse