Til hovedinnhold

Journalister mistet summetonen etter telekrangel

Hundrevis uten telefon da Teliasonera straffet videreselger.

iStockPhoto

Den svenske teleaktøren Telesport fungerer som underleverandør for svenske Telenor og Tele2 når de er avhengige av Telia-nettets dekning i Nord-Sverige.

Akkurat som i Norge kan leverandører som har bygget eget nett, kreve å få ta i bruk dominerende aktørers nett der de ennå ikke har dekning.

Problemet oppsto da Telia oppdaget at Telesport hadde videresolgt abonnement for en konkurrent. Uten forvarsel stengte derfor Telia Telesport ute fra nettet mandag morgen.

Resultatet ble blant annet at 550 medarbeidere på den statlige allmennkringkasteren Sveriges televisjon og Sveriges radio mistet summetonen.

Vil gi deg mobilantenne i stua >>

Stengte uten forvarsel

SR og SVT kjøper mobiltjenester fra Tele2, som var en av operatørene som ble rammet av at underleverandøren ble stengt ute. Hos Telesport trodde de først det dreide seg om en feil i Telias nett, siden de ikke hadde fått noe varsel om utestenging.

Til Telekom i dag opplyser Telia at de skrudde på Telesports nettilgang da de innså at Sveriges radio var blant de rammede. Telenor Sverige, som også kjøper tjenester av Telesport, kaller Telias handlinger alvorlige, siden de rammer viktige sluttkunder.

SVT og Sveriges radio var uten telefon hele arbeidsdagen mandag. Tirsdag var fortsatt mange uten summetone, mens andre opplevde store forstyrrelser i tjenesten. En talsmann for Sveriges radio uttaler at sike hendelser skaper en risiko for at medarbeiderne mister tillit til mobilen som arbeidsverktøy.

Les mer: Smartmobiler har dårligere dekning >>

(Kilde: Telekom i dag)

annonse