Til hovedinnhold

Tenåringer blir hengt ut på nett for angrepene

Anonymous har navngitt fire personer de hevder står bak angrepene mot DnB, Norsk Tipping og PST.

Den siste måneden har hacktivistgruppa «DotNetFuckers» lammet en rekke norske nettsider og internettjenester via et tjenesteangrep, DDoS. Senest i helgen ble både PST og Norsk Tipping rammet, noe de har innrømmet på sin egen Twitter-konto. Det er trolig den samme gruppen som rammet DnBs nettsider mandag.

Nå har den verdenskjente hacktivist-gruppa Anonymous publisert inngående informasjon på nett, om hvem de mener står bak disse angrepene. De beskyldte skal være mellom 14 og 18 år.

– DotNetFuckers består av en gjeng 14 – 16 åringer med svært lite datakompetanse. Så langt har vi ikke funnet noe motiv for angrepene, så vi går ut ifra at de gjør dette for et «kick» eller for å ødelegge for andre, skriver Anonymous på siden.

– Angrep på medier og uskyldige nettsider med begrunnelsen «dårlig sikkerhet, dårlig innhold» er noe vi ser på som helt på trynet. Man angriper ikke en nettside bare for å få oppmerksomhet, skriver gruppen videre.

Sikre på at informasjonen er rett

TV2.no har vært i kontakt et medlem i Anonymous som har vært med på å legge ut opplysningene på nett. De sier er helt sikre på at tenåringene de identifiserer er de som står bak serien av angrep.

På spørsmål fra TV2 om hva de tenker om å identifisere så unge gutter, og hvilke konsekvenser dette kan ha, svarer gruppen klart:

– Vi synes det er bedre at vi outer og skremmer dem på denne måten enn at de blir vekket av politiet 06.00 på morgenen og får alt av utstyr beslaglagt, skriver de i et svar til TV2.no.

– Hadde de drevet med noe annet en DDoS-angrep så hadde vi nok gått direkte til politiet, men siden de ikke har gjort noe permanent skade, så valgte vi å skremme dem på denne måten her, skriver Anonymous videre.

TV2 har også vært i kontakt med det lokale politiet til hjemstedet der minst to av guttene er fra, som ikke kjenner til saken.

Selv kjent for ugagn på nett

Anonymous sier videre at de har lagt ut de detaljerte opplysningene fordi de vil forhindre framtidige angrep, samtidig som de vil sette et større fokus på informasjonssikkerhet i Norge.

Gruppen er selv kjent for å gjøre diverse ugjerninger på nett, og består av en rekke anonyme personer tilsynelatende uten sentral styring. Det også verd å merke seg at den særs aktive Twitter-kontoen til «DotNetFuckers» har vært helt helt død siden 4. mai.

Hardware.no har prøvd å komme i kontakt med den eldste av de identifiserte tenåringene, uten hell. Kjenner du noe mer til denne saken? Ta gjerne kontakt med undertegnede.

(Kilde: TV2)

NB: Informasjon om tenåringene som har fått opplysningene sine blottlagt skal ikke postes i artikkelkommentaren under.

annonse