Til hovedinnhold

Disse mobilene har det høyeste dataforbruket

Smartmobiler bruker for første gang på tre år mer data enn nettbrett, viser fersk statistikk for Europa.

Istockphoto/Hocus-focus

For første gang i løpet av tre år bruker smartmobiler gjennomgående mer data enn nettbrett i Europa. Det viser en undersøkelse fra Arieso.

I 2011 var det iPhone 4S, iPad 2 og den første iPad-en som var de enhetene som brukte mest datatrafikk. I 2012 var imidlertid smartmobiler på alle de tre første plassene på listen: iPhone 5, Samsung Galaxy S III og HTC Sensation XL.

iPhone 5-brukere brukte hele fire ganger så mye data som iPhone 3G-brukere, og 50 prosent mer enn iPhone 4S-brukere. Eiere av Samsung Galaxy Tab 2 10.1 brukte 20 prosent mer data enn iPad-brukere.

Arieso har spesialisert seg på optimalisering av nettverk, og selskapet opplyser at resultatene i undersøkelsen vil være gyldige for teleoperatører over hele verden – også utenfor Europa – siden den relative forskjellen mellom ulike enheter er konstant i ulike deler av verden. Undersøkelsen er gjort ved å undersøke flere milliarder oppkoblinger via mobil.

Mer opplasting

Av de ti mest "dataintensive" enhetene i 2012 var seks smarttelefoner, tre nettbrett og en "phablet" – mellomting mellom nettbrett og mobil. Mobilt bredbånd-dongler er ikke tatt med.

For Samsung Galaxy S III bemerker Arieso at det er spesielt på opplasting at telefonen bruker mye data, på grunn av opplasting av blant annet bilder og videoer. Nye skytjenester som Dropbox og bildeopplasting via Google+ kan antagelig være mye av årsaken til dette.

– Det virker som om mulighetene i de nyeste smartmobilene – ikke nettbrettene – åpner for større krav fra brukerne, sier teknologidirektør i Arieso, dr. Michael Flanagan.

(Kilder: Arieso, BGR.com)

annonse