Til hovedinnhold

Game of Thrones er tilbake, og piratene går mann av huse for å laste serien ned ulovlig

HBO

Det er nå et veletablert faktum at HBOs fantasy-serie Game of Thrones er blant de aller mest populære TV-seriene blant dem som bedriver ulovlig nedlasting, med en rekke piratrekorder på merittlisten. Nå melder TorrentFreak at populariteten på ingen måte har avtatt.

På søndag rullet premieren på den sjette sesongen over skjermen, og kanskje ikke helt uventet gikk piratene mann av huse også denne gangen.

Delt av over 200 000 samtidig

Tall som TorrentFreak samlet sammen indikerte at episoden hadde blitt lastet ned av over én million personer via BitTorrent bare i løpet av de første tolv timene etter at episoden ble tilgjengelig.

Helga Esteb/Shutterstock.com

På mandag ble en av de mest populære torrentfilene delt av over 200 000 personer samtidig. Dette tallet ligger i toppsjiktet, men holder antakelig ikke til ny rekord, da siste episode av femte sesong ble delt av 258 131 brukere på samme tid i fjor.

Lastes ned i hele verden

Når det gjelder nedlastingstempo står også rekorden fra fjoråret fremdeles, med hele 1,5 millioner nedlastinger på bare de første åtte timene, mot altså én million på tolv timer denne gangen.

Av andre data som TorrentFreak har gravd frem skal andelen som laster ned HD-utgavene av episodene nå være på hele 50 prosent, mot bare 10 prosent for bare få år siden. Nedlasterne befinner seg også over hele verden, men torrentfilene er mest populære i Australia, India, USA og Storbritannia.

Piratkrigen har blitt trappet opp i Norge: Forrige måned ble norsk Popcorn Time-domene stengt av Økokrim »

annonse