Tek.no

Nyhet

Panasonics nye 4K-spiller går rett i strupen på Samsung

Blu-ray i 4K trenger ikke å koste skjorta.

1 Sept 2016 10:50

Berlin / Tek.no: Mange satt nok spent og ventet på at Panasonic skulle trekke en ny TV-modell opp av hatten under dagens pressekonferanse. Det skjedde ikke. I stedet lanserte selskapet en ny og billigere Blu-ray som kan takle 4K-oppløsning.

Flere av selskapets utskremte på messegulvet hinter til at skal bli en real konkurrent til Samsungs eksisterende spiller.

Tett beslektet med UB900

Den nye modellen har fått navnet UB700, hvor 700-tallet forteller at dette er en lillebror til dagens UB900 - som forøvrig er markedets beste 4K-spiller. Og de to spillerne skal ha en god del til felles.

Også UB700 er et premium-sertifisert produkt, og kan vise deg full HDR-kvalitet. Samtidig så takler den også å gjengi fargerommet til BT.2020, skal vi tro produsenten.

Ser vi nærmere på det fysiske utseende, så er dette meget likt. Også UB700 har det selskapet kaller 3D-glass-design i fronten, og ellers virker de å være nokså like i både bredde og høyde.

Baksiden mangler uttak for 7.1-surround via RCA-kontakter.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Så hva er forskjellen?

På papiret er altså likhetene mange. Men det er også noen forskjeller ute og går. Er du en av mange som er på jakt etter RCA-utganger for 7.1-surround, så skuffer denne spilleren deg. Det er nemlig tatt bort, og er kun tilgjengelig i storebroren UB900.

UB700 er heller ikke THX-sertifisert.

Som nevnt er dette ment som et billigere alternativ, noe som kjærkomment for deg som ønsker deg en spiller fra selskapet, men som ikke er interessert i å punge ut ni tusen kroner for UB900.

På messegulvet får vi høre at denne spilleren vil ligge rundt 500 euro når den dukker opp i butikkhyllene senere i år. Det betyr i så fall at den i alle fall passerer 4500 norske kroner før alle kostnader er inkludert, altså på omtrent samme nivå som Samsungs alternativ.

Samsungs sin 4K-spiller er langt fra dårlig:
Les vår test av Samsungs spiller til omlag fire tusen kroner »

Les også
Dette er Sonys første 4K-Blu-ray-spiller
Les også
Sony KD-55XD8505: Denne modellen er oppfølgeren til en av fjorårets beste TV-er.
Les også
Philips lanserer lekker og kompakt 4K-Blu-ray-spiller
Les også
Panasonic DMP-UB900: Filmopplevelsen din blir ikke bedre enn med denne
annonse

Les også