Tek.no

Nyhet

«Terrornettverk» holdt flyet på bakken i tre timer

«Al-Quida Free Terror Nettwork» var et litt for skummelt nettverksnavn.

American Airlines
28 Okt 2014 14:55

De fleste av oss har nå fått med oss at flysikkerhet ikke er noe man spøker med ustraffet, og holder klokelig kjeft når vi går gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen. Men vel om bord er det kanskje ikke like farlig å tøyse litt – eksempelvis ved hjelp av aksesspunktet sitt?

Det var muligens dette en spøkefugl tenkte på søndag, da vedkommende kringkastet nettverksnavnet «Al-Quida Free Terror Nettwork» (sic) i et American Airlines-fly på flyplassen i Los Angeles.

Uheldigvis falt i spøken i dårlig jord hos en av medpassasjerene, som fanget opp den litt spesielle SSID-en på sin mobiltelefon. En av flyvertinnene ble straks varslet, og så rullet ballen videre derfra. Spøkefulgen, varsleren og alle de andre passasjerene måtte så pent finne seg i at flyet ikke tok av mot London likevel, men i stedet takset til et mindre traffikert område av flyplassen.

Der ble alle beordret til å slå av sine elektroniske apparater, og så ble flyet gjennomsøkt slik at myndighetene, kapteinen og alle andre var fornøyd. Ikke minst vil vi tro at flyets passasjerer var passe fornøyd med forsinkelsen på om lag tre timer.

Ikke noe kriminelt

Politiet troppet også opp og avhørte noen av passasjerene. De kom til slutt frem til at det faktisk ikke hadde skjedd noe kriminelt, og at det ikke var noe poeng i å gå videre med saken.

Spøkefuglen var i tillegg smart nok til å ikke gi seg selv til kjenne.

En talsmann for American Airlines skal ha sagt at flyet ble forsinket «på grunn av en overflod av forsiktighet».

Er flymodus snart historie?
SAS og Norwegian endrer mobilbrukreglene >>>

(Kilde: Ars Technica)

Les også
Slik overlever de svarte boksene en flystyrt
Les også
SAS og Norwegian endrer mobilbrukreglene
Les også
Etter over 20 år har verdens mektigste fly fått nye telefoner
Les også
Kinesisk hacker arrestert for tyveri av amerikansk militærteknologi
Les også
Hvordan i alle dager mister man et digert fly?
annonse

Les også