Til hovedinnhold

Apple trekker iOS 8-oppdatering etter kjempeproblemer

Har skapt mye trøbbel i kveld.

Apple

Tidligere i kveld slapp Apple den første oppdateringen til iOS 8, bare en uke etter lanseringen av operativsystemet. Versjonsnummeret er 8.0.1, og den ble sluppet for å rette en rekke småfeil i systemet.

Bare minutter etter at oppdateringen tikket inn på iPhoner rundt om på kloden begynte imidlertid feilmeldingene å strømme inn. Brukere verden over rapporterte at oppdateringen hadde ledet til en rekke alvorlige feil; telefonen klarer ikke lenger å koble til telefonnettet, og fingeravtrykkleseren slutter å logge brukere inn på telefonen.

Dette melder blant annet Yahoo News og en rekke Twitter-brukere – både norske og amerikanske.

Apple har nå trukket tilbake oppdateringen på grunn av alle feilrapporteringene.

Undersøker

8.0.1-oppdateringen kom raskt etter den store lanseringen, og skulle hovedsakelig rette på et par problemer som skapte trøbbel for den nye helseappen, støtten for tredjepartstastaturer og annet smårusk.

Slik gikk det altså ikke. Bare minutter etter at oppdateringen kom, begynte Twitter å flomme over av meldinger fra fortvilte brukere som ikke lenger kunne ringe eller logge inn med Touch ID.

Innen den første timen etter at de første rapportene begynte å tikke inn, trakk Apple oppdateringen.

– Vi har mottatt rapporter om et problem med iOS 8.0.1-oppdateringen. Vi undersøker disse rapportene og vil komme med mer informasjon så raskt vi kan. I mellomtiden har vi trukket oppdateringen, forteller en Apple-talsperson til Yahoo.

Slik fikser du telefonen

Om du allerede har oppdatert til iOS 8.0.1 og opplever problemene, er det mulig å tilbakestille telefonen til iOS 8.0.0 og dermed få den tilbake slik den var. Det tar litt tid, hovedsakelig fordi du må laste ned hele operativsystemet på nytt, men du kan gjøre det uten å tape data.

Prosessen innebærer at du må laste ned selve operativsystemfilen til iOS 8, og legge denne inn på telefonen igjen via iTunes. Du må altså ha PC-en din tilgjengelig, men prosessen er ikke så alt for komplisert. Både The Verge og Mashable har laget gode guider som forklarer deg hvordan du tilbakestiller telefonen.

iOS 8-oppdateringen er ikke det eneste problemet Apple-telefonene har for tiden:
iPhone 6 Plus har lommeproblemer »

annonse